Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Ομαδική Βάπτιση ΡΟΜΑ στο Βόλο.

Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2015


Στο πλαίσιο της ποιμαντικής μέριμνας της Τοπικής μας Εκκλησίας στην ευαίσθητη και κοινωνικά περιθωριοποιημένη κοινότητα των ΡΟΜΑ, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος τέλεσε (29/9) την Βάπτιση 33 παιδιών της κοινότητας, βρεφικής έως και εφηβικής ηλικίας, στο Βαπτιστήριο του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Φυτόκου.

Οι νεοφώτιστοι δέχθηκαν με έκδηλη χαρά τις ευχές των οικογενειών τους, εκφράζοντας με αυθορμητισμό τα συναισθήματά τους. Άλλωστε, το Μυστήριο ήταν καρπός της έντονης επιθυμίας τους και αποτέλεσμα της συστηματικής ποιμαντικής προσπάθειας που καταβάλλει, τα τελευταία χρόνια, η Μητρόπολή μας στις οικογένειες ΡΟΜΑ που κατοικούν στην περιοχή του Αλιβερίου.

Είναι γνωστό ότι η Τοπική μας Εκκλησία εργάζεται αόκνως για την ομαλή κοινωνική ένταξη, κυρίως της νέας γενιάς των ΡΟΜΑ, με δράσεις που αφορούν στον αθλητισμό, στον πολιτισμό και στην εκπαίδευση, ενώ σε πολύ καλό σημείο βρίσκεται και η κατηχητική προσπάθεια, που αφορά στην απόκτηση συνεπούς Ορθόδοξης συνείδησης.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος δήλωσε ότι «θα συνεχίσουμε τις δράσεις μας στην κοινότητα των ΡΟΜΑ, που συμβάλλουν στην ισότιμη συμμετοχή των παιδιών σε μια κοινωνία που μπορεί σήμερα να αντιμετωπίζει τις όποιες δυσκολίες, ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Η φροντίδα της Τοπικής μας Εκκλησίας για τα παιδιά και τις οικογένειες των ΡΟΜΑ, που ζουν στην περιοχή μας, θα συνεχιστεί, με αμείωτους ρυθμούς...»