Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νίκολαος στο Καρπενήσι για τους εορτασμούς του πολιούχου Αγίου Νεομάρτυρος Νικολάου του Καρπενησιώτου.

Κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ, την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015, μετέβη στο Καρπενήσι, προεξήρχε της Πανηγύρεως, λειτούργησε, ομίλησε και προέστη της Λιτάνευσης των Αγίων Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος του Αγ. Ενδόξου Νεομάρτυρος Νικολάου του Καρπενησιώτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ.

Με συμμετοχή δυό διακόνων και πολλών ιερέων, από την Πόλη και Μητρόπολη Καρπενησίου, αλλά και από άλλα μέρη της Ευρυτανίας, και εκτός αυτής, με την παρουσία αρχόντων της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως και των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθους λαού, ο οποίος σημειωτέον  ότι είχε κατακλύσει από το πρωί τον ιερό Ναό και τα πέριξ αυτού, στην  Ενορία της Παναγίας (του Γενεσίου της Θεοτόκου) στην πόλη του Καρπενησίου, έγινε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ακολούθησε Περιφορά και Λιτάνευση των Τιμίων Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος του Νεομάρτυρος Αγίου Νικολάου, με την συνοδεία της Φιλαρμονικής της Πόλεως του Καρπενησίου.
Η Ιερά Ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία ετελέσθησαν με υποδειγματικό τρόπο κοπιώντων και ψαλλόντων δυό εκλεκτών χορών Ιεροψαλτών, οι οποίοι ανέβασαν με την ψαλτική – μυσταγωγική τέχνη τους τις ψυχές των συμμετεχόντων σε ύψη πνευματικής χαράς και αγαλλιάσεως.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ, στο σύντομο και μεστό κήρυγμά του διεξήλθε εν τάχει τον βίον του αγίου Νεομάρτυρος Νικολάου και ετόνισε ότι οι συμπολίτες του αγίου ενδόξου νεομάρτυρος, παλαιοί και σύγχρονοι, καλούνται να συνειδητοποιήσουν τη μεγάλη τιμή και δόξα που έχουν εφόσον τυγχάνουν συμπατριώτες ενός μάρτυρος και αγίου, αλλά και την  ευθύνη, με την οποία βαρύνονται, προκειμένου να κρατήσουν την πίστη στο Χριστό, και την Εκκλησία και να ακολουθήσουν την Ορθόδοξη παράδοση, αποκλείοντας από την καρδιά τους και τη ζωή τους τις αθεϊστικές φωνές οποθενδήποτε κι αν προέρχονται αυτές, είτε από το εσωτερικό της χώρας μας είτε από αθεϊστικούς κύκλους της Ευρώπης, η οποία δεν πρέπει ποτέ να ξεχνά τις ελληνικές και χριστιανικές ρίζες της.
Από τη μεριά των επισήμων παρόντες ήσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασσιός, ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νικόλαος Σουλιώτης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος Υποστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ευρυτανίας Ταξίαρχος Ιωάννης Νικοπολίδης, ο Υποδιοικητής Πυροσβεστικής Ευρυτανίας κ. Φυσέκης Στέργιος, ο Πρόεδρος Πρωτοδικών κ. Βαϊτσης Κων/νος κ. α.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και αφού ο Αρχιερατικός Επίτροπος π. Νικόλαος Σταμούλης ευχαρίστησε εκ μέρους του αγίου Καρπενησίου, αλλά και όλου του λαού, τον Προεξάρχοντα Αρχιερέα, ακολούθησε μακρά λιτανευτική πομπή μέσα από τους δρόμους της πόλεως του Καρπενησίου, των Ιερών Λειψάνων και της αγίας Εικόνος του Νεομάρτυρος, με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Καρπενησίου, Προεξάρχοντος του αγίου Φθιώτιδος και με τη συμμετοχή αρχόντων, κλήρου και λαού και ιδιαιτέρως της νεολαίας.
Επίσης και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ, πριν από στο «Δι  ευχών», στο Ναό της Παναγίας, ευχαρίστησε δημόσια τον Άγιο Καρπενησίου, με τον οποίο είχε και σχετική επικοινωνία, για την ευγενική και τιμητική πρόσκλησή του, αλλά και όλους τους παρευρισκομένους, για την ευλογία της Ιεράς Πανηγύρεως.
Δεξίωσις εδόθη στο παραπλησίως ευρισκόμενο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού, όπου ο Αρχιερατικός Επίτροπος π. Νικόλαος Σταμούλης προσέφερε δώρα τοπικής προελεύσεως στο Σεβασμιώτατο και τη συνοδεία του και στη συνέχεια παρετέθη γεύμα στο Σεβασμιώτατο μετά των Ιερέων και των Ιεροψαλτών.
Πριν αναχωρήσει για την Μητρόπολή του ο Σεβασμιώτατος Φθιώτιδος επεσκέφθη και προσεκύνησε στο Γυναικείο Ησυχαστήριο του Αγίου Νεκταρίου, μέσα στο Καρπενήσι, όπου επικοινώνησε  με τις δύο Μοναχές, αδελφές Μελάνη και Ανυσία, και τηλεφωνικά με τον Γέροντά τους Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Τατάρνης, Αρχιμανδρίτη Γέροντα Δοσίθεο (Κανέλλο).
Με άριστες  εντυπώσεις και άγιες ευχές ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του, επέστρεψαν εν αγαλλιάσει πνεύματος στην Λαμία, έμπλεοι πνευματικών  εμπειριών, ευχόμενοι υγεία και μακροημέρευση στον Γέροντα Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. κ. ΝΙΚΟΛΑΟ  και στους αξίους συνεργάτες του.