Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Εφημερίδα "Κιβωτός της Ορθοδοξίας".

Πειραιάς, 16 Σεπτεμβρίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κυκλοφορεί αύριο, Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, η Κιβωτός της Ορθοδοξίας.  Η εφημερίδα για την Ορθοδοξία, την Εκκλησία και τη δύναμη της πίστης για όλα όσα συμβαίνουν στην Εκκλησία και την κοινωνία.
Διαβάστε αύριο στην Κιβωτό:
- Οχι σε κρυφή ατζέντα

Ξεκάθαρες θέσεις και συνεργασία ζητά από τα κόμματα η Εκκλησία. Με αφορμή τις θέσεις που διατυπώνονται έμμεσα το τελευταίο διάστημα για φορολόγηση της Εκκλησίας, ο Αρχιεπίσκοπος αλλά και η Σύνοδος ζητούν από τα κόμματα να ξεκαθαρίσουν τις απόψεις τους.

⦁    Αφιέρωμα: Αθανάσιος ο Αθωνίτης. Ο μοναχός που άλλαξε την ιστορία του Αγίου Ορους. Ο άγιος που στήριξε και ανέδειξε τον Αθω.

Συνέντευξεις:
⦁    Μητροπολίτης Αρτης, Ιγνάτιος: «Ο...πόλεμος δεν έβλαψε ποτέ την Εκκλησία». Ο Μητροπολίτης Αρτης υποστηρίζει ότι η Πολιτεία μας τα τελευταία χρόνια έμαθε να κυβερνά με συνθήματα. 
⦁    Επίσκοπος Φαναρίου, Αγαθάγγελος: «Να δώσουμε πρωταρχικό ρόλο στην κατήχηση». Ο Επίσκοπος Φαναρίου επισημαίνει την ανάγκη «οι χριστιανικές εκκλησίες της Ευρώπης να αρθρώσουν κοινή φωνή».

⦁    Ρεπορταζ
Δια Βιου Μάθηση για τους ιερείς. Σε μία συνεχή προσπάθεια επιμόρφωσης πρέπει να βρίσκονται οι ιερείς. 

⦁    Μουσουλμάνοι αγοράζουν χριστιανικούς ναούς. Γίνονται σχολές πολιτικής προπαγάνδας των ισλαμιστών.

⦁    Θέμα. Συγκλονιστικό το μήνυμα του παπα – Στρατή λίγο πριν τη κοίμησή του.

⦁    Τέχνες. Σκηνές από την εκκλησία και προσευχές σε πρώτη ζήτηση στην αγορά.

Αρθρογραφούν: Αρχιμ. Διον.Χατζηαντωνίου, π. Αντ. Χρήστου, π.Δ.Θεοφίλου, Μ.Γ. Βαρβούνης, Λ.Ι. Χατζηφώτη, Γ. Βασιλείου.

Μαζί, 3 μεγάλες προσφορές για όλους τους αναγνώστες μας:
Νέο βιβλίο | Οσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης – Η αγιότητα τον 21ο αιώνα του Αγιορείτη Μοναχού Πατάπιου

Ο Αγιορείτης μοναχός Πατάπιος, στα προλεγόμενα του βιβλίου του για τον Όσιο Πορφύριο  τον Καυσοκαλυβίτη, αναφέρει: «Στο Άγιον Όρος, στη χώρα αυτή της μετανοίας και το εργαστήριο της αγιότητας, στη σκήτη της Αγίας Τριάδος των Καυσοκαλυβίων της Μεγίστης Λαύρας και στην καλύβη του Αγίου Γεωργίου, έζησε στην αρχή της μοναχικής αλλά και στο τέλος της επίγειας ζωής του μία από τις σημαντικότερες πνευματικές παρουσίες του περασμένου αιώνα, ο γνωστός πλέον σε όλον τον ορθόδοξο κόσμο, Αγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης (1906-1991). Επρόκειτο για ένα έκτακτο φαινόμενο θείας κλήσεως και ζωής. Μια ιδιάζουσα περίπτωση πνευματικής φυσιογνωμίας, καθ’ όσον αφενός συνετέλεσε στην αναζωπύρωση της παλαιάς ασκητική παραδόσεως των Αγιορειτών Πατέρων, αφετέρου συνάρμοσε τη μοναχική και ησυχαστική ζωή με τη φιλάνθρωπη και φιλάδελφη διακονία των εν τω κόσμω αγωνιζομένων χριστιανών».
«Έχει ο Θεός. Εκεί που απελπίζεσαι σου στέλνει κάτι που δεν το περιμένεις. Αρκεί να Τον πιστεύεις και να Τον αγαπάς. Γιατί κι Εκείνος μας αγαπά και φροντίζει για εμάς, όπως ο κάθε πατέρας για τα παιδιά του. Και όλοι μας είμαστε παιδιά του Θεού». Όσιος Πορφύριος, ο Καυσοκαλυβίτης.

Ακόμη, 2 ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ CD
Οκτώηχος Βυζαντινή Θεία Λειτουργία | HXOΣ Βαρύς

Μια εκπληκτική συλλογή 16 CD που κυκλοφορούν για πρώτη φορά, με τη ζωντανή ηχογράφηση της Οκτωήχου Βυζαντινής Θείας Λειτουργίας.
Τα 2 πολύτιμα CD που σας προσφέρει κατά αποκλειστικότητα η εφημερίδα Κιβωτός αυτή την Πέμπτη, περιλαμβάνουν τον ήχο βαρύ. Τη συλλεκτική αυτή έκδοση προλογίζει ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος. Ψάλλει η χορωδία των μοναζουσών της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μάκρης

Μαζί, συλλεκτικό βιβλίο | Η Πίστη του Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού, Δανιήλ

Η πίστη είναι η δύναμη της ψυχής που εμπνέει και διαπερνά και διαμορφώνει όλη τη θρησκευτική ζωή του ανθρώπου. Με την πίστη προσέρχεται ο άνθρωπος ενώπιων του Θεού. Πίστη ζητεί να του δώσει λέγοντας «πρόσθες ἡμῖν πίστιν». Στις ενέργειες, πού ὁ Θεός πραγματοποιεί στα πλαίσια του χρόνου, ο άνθρωπος απαντά με την πίστη του. Βαδίζοντας στα ίχνη του Αβραάμ, που θεωρείται «πατέρας πάντων των πιστευόντων», οι δίκαιοι της Παλαιάς Διαθήκης έζησαν και πέθαναν με την πίστη πού θα την τελειοποιούσε ο Ιησούς Χριστός. Μαθητές του Ιησού είναι όσοι πίστεψαν και όσοι θα πιστεύουν.