Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Τα Εννιάμερα της Παναγίας στην Κηφησιά.


του Μάρκου Παπαγεωργίου

Mε τον Πανηγυρικό Εσπερινό και την παραδοσιακή περιφορά της εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, η Κηφισιά εόρτασε τα γνωστά σε όλους "Εννιάμερα της Παναγίας", δηλαδή την Απόδοση της Μεταστάσεως της Υπεραγίας Δεσποίνης Ημών Θεοτόκου, στο ιστορικό παρεκκλήσι του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου.
Για τους παλιούς κατοίκους της Κηφισιάς, η γιορτή αυτή είναι συνδεδεμένη με την έναρξη της νέας φθινοπωρινής περιόδου στην πόλη.

Από νωρίς, πλήθος πιστών, είχε συγκεντρωθεί στο γραφικό περίβολο του ναού της Παναγίτσας, προκειμένου να παρακολουθήσει τον Πανηγυρικό Εσπερινό και να αναθέσει τις όποιες ελπίδες στην Παναγία-Μητέρα.
Του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος συμπαραστατούμενος από ιερείς της Μητροπόλεως. Στη συνέχεια, συνόδευσαν, την Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, στην καθιερωμένη περιφορά της, στην Πλατεία της Κηφισιάς και τους δρόμους γύρω από τον Ιερό Ναό.
Στην λιτάνευση της εικόνας παρέστησαν ως είθισται ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γεώργιος Θωμάκος, δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς, έδωσε ένα διαφορετικό "τόνο" στην κατανυκτική βραδιά.
 Με την επάνοδο της πομπής, ο Σεβασμιωτατος Κύριλλος ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους "η Παναγία να προστατεύει την πατρίδα μας, να χαρίζει ομόνοια και ειρήνη για να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνονται στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, τόσο οικονομικές όσο και γεωπολιτικές. Χρειάζεται να έχουμε υπομονή, εσωτερική γαλήνη και ενότητα, σε αυτές τις δύσκολες εποχές, διότι όπως έχει δείξει και η ιστορία, μόνο ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε θαυμαστά πράγματα".