Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Η Πανήγυρις και η λιτανεία του Αγίου Φανουρίου στη Ν. Ερυθραία (ΦΩΤΟ).


του Σπύρου Παπαγεωργίου

Mε λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα, Τετάρτη 26 Αυγούστου, η μνήμη του  Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του νεοφανούς στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου Ν. Ερυθρίας, όπου υπογείως στεγάζεται ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου.
Στον εσπερινό προεξήρχε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Νικάνωρ Καραγιάννης, ο οποίος κήρυξε πολύ διδακτικά τον θείο Λόγο. 

Ο π. Νικάνωρ αναφερόμενος στην εορτή του Αγίου Φανουρίου είπε πως "η παρήχηση του ονόματος του Αγίου Φανουρίου (φαίνω, φανερώνω) τον κατέστησε λαοφιλή Άγιο, έστω και αν η ζωή του μας είναι σχεδόν άγνωστη. Η λαϊκή ευσέβεια συνέδεσε το όνομά του, με την απώλεια αντικειμένων και πραγμάτων. Όμως οφείλουμε να βαθύνουμε την χριστιανική μας πίστη και συνείδηση, ζητώντας από τον Άγιο να φωτίζει τα σκοτάδια της ζωής μας και να μας φανερώνει δρόμους και οδούς σωτηρίας."
Έκλεισε το κήρυγμά του με την εξής φράση: "η τιμή της μνήμης του Αγίου Φανουρίου, μας συναγάγει απόψε και μας καλεί να πιστέψουμε έναν Άγιο που δεν γνωρίζουμε, όπως και τον Θεό άλλωστε δεν τον βλέπουμε. Η πραγματική πίστη είναι να εμπιστευθούμε αυτό που δεν βλέπουμε και αμοιβή της πίστης μας, είναι να δούμε αυτό που πιστεύσαμε."
Ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου, με την συμμετοχή του Δημάρχου Κηφισιάς κ. Γεωργίου Θωμάκου, Δημοτικών Συμβούλων, εκατοντάδων πιστών, ενώ πήρε μέρος Άγημα των Τεθωρακισμένων που πλαισίωσαν την λιτανεία και την εικόνα, ενώ παιάνισε εμβατήρια η Φιλαρμονική του Πυροσβεστικού Σώματος και του Δήμου Κηφισιάς.