Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Ο Μεσσηνίας στην Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος.



Δελτίο τύπου Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος

Προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοκτίστου, για να προεξάρχει της ιεράς πανηγύρεως της γυναικείας Ιεράς Μονής Αγίων Νεκταρίου και Φανουρίου, ήταν ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος προεξήρχε του πανηγυρικού Εσπερινού επί τη εορτή του Αγίου Φανουρίου και εκφώνησε τον πανηγυρικό θείο λόγο της ημέρας.

Στον Εσπερινό συμμετείχε επίσης ο προσκεκλημένος Ιεράρχης Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, βοηθός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου.
Πλήθος κληρικών, μοναχών, μοναζουσών, Γεροντισσών και ευσεβούς λαού παρευρέθησαν εις τον πανηγυρικό εσπερινό.
Το πρωί της κυριώνυμου ημέρας εγένετο πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος και πάλι του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου. Τον θείο λόγο κήρυξε κατ’ εντολήν του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Φωκίδος κ. Θεοκτίστου, ο Πανοσιολ. Καθηγούμενος Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης, Γέροντας της Ιεράς Μονής Αγίου Αυγουστίνου και Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ.
Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Φωκίδος ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους Ιεράρχες για την συμμετοχή τους στην ιερά πανήγυρη του Αγίου Φανουρίου.
Μετά το τέλος των ιερών ακολουθιών προσφέρθηκε μοναστηριακό κέρασμα και ακολούθησε η μοναστηριακή τράπεζα.