Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Ο Εσπερινός και η λιτάνευση του Αγ. Αλεξάνδρου στο Παπάγου (ΦΩΤΟ).


του Σπύρου Παπαγεωργίου 

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα η ενορία της Αγίας Σκέπης Παπάγου, εόρτασε τον Άγιο Αλέξανδρο Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως, στον οποίο είναι αφιερωμένο το βόρειο κλίτος του Ναού. 

Απόψε τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων Αντωνίου, ο οποίος έχει διατελέσει και ιερατικός προϊστάμενος του Ναού επί 10 και πλέον έτη. Τον πλαισίωσαν ιερείς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και άλλων Μητροπόλεων.

Τον Θείο Λόγο προς τους πιστούς, κήρυξε ο προϊστάμενος του Ναού, Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Καρσιώτης, ο οποίος ανέφερε πως ο Άγιος Αλέξανδρος βίωσε τον Χριστιανισμό. "Ο Άγιος Αλέξανδρος βίωσε τον Χριστιανισμό μέσα στην Εκκλησία και τα Μυστήρια της, όπως το Βάπτισμα, την Εξομολόγηση και την Θεία Ευχαριστία. Βίωσε τον Χριστιανισμό, επίσης, μέσα στο δόγμα και στις αλήθειες της πίστεως όπως μας μετέδωσαν οι Άγιοι Απόστολοι. Τέλος, βίωσε τον Χριστιανισμό μέσω της άσκησης, και του αγώνα που κάνει κάθε χριστιανός να εναρμονίσει την ζωή του με το θέλημα του Θεού. Ο Θεός μας καλεί μέσω της Εκκλησίας Του, μέσω της αληθινής πίστεως και της αληθινής άσκησης να γίνουμε συνεργοί του Θεού στη σωτηρία. Να βιώνουμε δηλαδή τον Χριστιανισμό μέσα στα όρια του ορθού δόγματος και της αληθινής άσκησης μέσα στην Εκκλησία." 

Ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και τεμαχίου λειψάνου του εορταζομένου Αγίου, υπό των ήχων της Φιλαρμονικής του Πυροσβεστικού Σώματος. Συμμετείχε ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και ο Βουλευτής Γεώργιος Κουμουτσάκος.