Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Λαμπρός ο Εσπερινός στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης στην Αγία Κυριακή Καστοριάς (ΦΩΤΟ).




Με λαμπρότητα τελέσθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης στην Αγία Κυριακή Καστοριάς, επί τη εορτή της Κατάθεσης της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Της Ιεράς Ακολουθίας προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αθανάσιος Γιαννουσάς, με τη συμμετοχή πολλών Κληρικών της τοπικής Εκκλησίας αλλά και πλήθους πιστών χριστιανών.

Νωρίτερα τελέσθηκε στο Αγίασμα της Ιεράς Μονής η Ακολουθία του Αγιασμού, ενώ στο τέλος της Ακολουθίας λιτανεύθηκε η Ιερά Εικόνα της Παναγίας και του τεμαχίου της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου, το οποίο φυλάσσεται στο Μοναστήρι.
Ο Πρωτοσύγκελλος π. Αθανάσιος μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ από την Κωνσταντινούπολη όπου βρίσκεται και μίλησε αναφερόμενος στην τιμή της Παναγίας μας και της Τιμίας Ζώνης.
Επίσης, ο π. Αθανάσιος σημείωσε τις προϋποθέσεις που πρέπει να έχουμε για να δούμε θαύματα στη ζωή μας, την πίστη, την ευλάβεια και το φιλότιμο.
Στο τέλος, στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής, είχε για όλους το παραδοσιακό κέρασμα.