Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Εφημερίδα "Κιβωτός της Ορθοδοξίας".

Πειραιάς, 5 Αυγούστου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κυκλοφορεί αύριο, Πέμπτη 6 Αυγούστου, η Κιβωτός της Ορθοδοξίας.  Η εφημερίδα για την Ορθοδοξία, την Εκκλησία και τη δύναμη της πίστης, με ρεπορτάζ, άρθρα, αφιερώματα και συνεντεύξεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Εκκλησία και την κοινωνία και αφορούν όλους τους πιστούς.
Διαβάστε αύριο στην Κιβωτό:
⦁    Το plan B της Εκκλησίας.
Ολες οι λύσεις για την αντιμετώπιση μιας ενδεχόμενης ρήξης με την Πολιτεία. Αν και στην ιεραρχία «ξορκίζουν» κάθε σκέψη για διαχωρισμό, σε περίπτωση που οι καταστάσεις οδηγηθούν στα άκρα, η Εκκλησία θα ακολουθήσει τη δική της πορεία προς το συμφέρον του λαού και του Εθνους.

⦁    Μεγάλο αφιέρωμα. Μια προσευχή στην Παναγιά.

Τί ζήτησαν από τη Θεοτόκο οι προσκυνητές. Η εύρεση της εικόνας και τα θαύματα της Τήνου.

Συνέντευξεις:
⦁    Ο Διοικητής του Αγίου Όρους, κ. Αρίστος Κασμίρογλου, μιλά στην «Κ» για την εμπειρία του στον Αθω και την πορεία της παγκόσμιας μοναστικής κοινότητας.
⦁    Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος, Τιμόθεος. Κάνει λόγο για στέρηση της ελευθερίας μέσω του ελέγχου της οικονομίας από την ΕΚΤ.
⦁    Μητροπολίτης Μαντινείας, Αλέξανδρος. Δεν κρύβει την αγωνία του για το μέλλον του τόπου του και της Ελλάδος.

⦁    Αφιέρωμα Ιωάννης Δαμασκηνός.
Διαχειρίστηκε με επιτυχία τα δύσκολα ζητήματα σε όλους τους τομείς της θεολογίας και έβαλε τις βάσεις για την υμνογραφία.

⦁    Ενας Εσκιμώος και ένας Τούρκος στη μάχη για τη στήριξη της Ορθοδοξίας.
⦁    Τέχνες. Οι «Αγιοι στρατιώτες» του Θεόφιλου. Το Μουσείο στη Βαρειά Μυτιλήνης με τη μεγαλύτερη συλλογή έργων του.

Αρθρογραφούν: π.Δ.Θεοφίλου, Αρχιμανδρίτης Διον. Χατζηαντωνίου, Αρχιμ. Χερ. Μουστάκας, Γ.Ι. Ανδρουτσόπουλος, Μ.Γ. Βαρβούνης, Γ. Αθ. Τσούτσος, Λ.Ι. Χατζηφώτη, Γ. Βασιλείου


Μαζί, 3 μεγάλες προσφορές, που κυκλοφορούν με την εφημερίδα:
ΝΕΟ ΑΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΟ ΒΙΒΛΙΟ,
”Η Παναγία της Ελλάδας”
Το σπάνιο πόνημα αποκλειστικά αφιερωμένο στη Μεγαλόχαρη, που πρέπει να έχετε στη βιβλιοθήκη σας
Με αφορμή τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης στις 15 Αυγούστου, η εφημερίδα Κιβωτός της Ορθοδοξίας εξασφάλισε για εσάς το νέο ακυκλοφόρητο βιβλίο του Παναγιώτη Δρακόπουλου, «Η Παναγία της Ελλάδας».
Στο εξαιρετικό αυτό σύγγραμμα παρουσιάζονται οι σημαντικότερες Μονές και οι Ναοί που είναι αφιερωμένοι στη Μητέρα του Θεού, αλλά και οι εικόνες, τα λαογραφικά κείμενα, τα έθιμα και οι παραδόσεις που τιμούν την Θεοτόκο ανά την Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται σπάνια ιστορικά στοιχεία, αναφορές στα θαύματα της Παρθένου Μαρίας, αλλά και διδαχές αγίων γεροντάδων, σπάνιες ομιλίες ιεραρχών και θησαυρίσματα της νεοελληνικής γραμματείας.

Μαζί,
ΒΙΒΛΙΟ,
ΤΑ ΒΙΟΤΙΚΑ ΜΑΣ |
ΤΟΜΟΣ Γ, του Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού, Δανιήλ

Ένα ανεκτίμητο βιβλίο για τον ενάρετο βίο, τη θεία πρόνοια και την κατά Χριστό στάση του πιστού στα βασικά βιοτικά θέματα όπως η τροφή, η κατοικία, η ενδυμασία, η λύπη. Ένα πολύτιμο σύγγραμμα που δεν πρέπει να λείπει από καμμία βιβλιοθήκη!
Και,
ΔΥΟ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ CD |
Οκτώηχος Βυζαντινή Θεία Λειτουργία
| HXOΣ Δ’
Μια εκπληκτική συλλογή 16 CD που κυκλοφορούν για πρώτη φορά, με τη ζωντανή ηχογράφηση της Οκτωήχου Βυζαντινής Θείας Λειτουργίας.
Τα 2 πολύτιμα CD που σας προσφέρει κατά αποκλειστικότητα η εφημερίδα Κιβωτός αυτή την Πέμπτη, περιλαμβάνουν τον τέταρτο ήχο.  Τη συλλεκτική αυτή έκδοση προλογίζει ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος. Ψάλλει η χορωδία των μοναζουσών της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μάκρης