Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

"Ο καβαλάρης της Καστοριάς" (ΦΩΤΟ) .



Η τιμή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του θαυματουργού είναι πολύ διαδεδομένη στην Καστοριά αλλά και η ευλάβεια των κατοίκων πάρα πολύ μεγάλη στον τροπαιοφόρο αυτό Άγιο.
Να σημειώσει κανείς ότι δυο Μοναστήρια της Μητροπόλεως Καστορίας είναι αφιερωμένα στον Άγιο Γεώργιο, τέσσερα βυζαντινά παρεκκλήσια με θαυμάσιες αγιογραφίες στην πόλη της Καστοριάς αλλά και ένας Ενοριακός Ναός και πάρα πολλοί στην ενδοχώρα, τιμώνται στον στρατηλάτη αυτόν Άγιο.
Η κορωνίδα όμως όλων αυτών είναι ο Ναός του Αγίου Γεωργίου στην Ομορφοκκλησιά. Κτίσμα του 11ου αιώνος φιλοξενεί ως ατίμητο θησαυρό την θαυματουργή ανάγλυφη εικόνα του Αγίου Γεωργίου. Αμέτρητοι προσκυνητές καθημερινά καταφτάνουν στο ιστορικό αυτό Μοναστήρι (παλαιά ήταν Μονή), για να ζητήσουν την πρεσβεία του Αγίου.


Πανηγυρικά και φέτος τελέσθηκε ο Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος στην ομιλία του ανέλυσε έναν στίχο του Δοξαστικού «αξίως του ονόματος επολιτεύσω στρατιώτα Γεώργιε». Ποιο ήταν το όνομα του Αγίου, πως πολιτεύθηκε, πως κράτησε την ομολογία του ονόματος αυτού και πως μετά παρρησίας προσεδρεύει στο Θρόνο του Εσφαγμένου Αρνίου. Θύμησε δε, στους προσκυνητές έναν φοβερό λόγο του γέροντος Παϊσίου, πως το στόμα του Αγίου Γεωργίου βρίσκεται δίπλα στο αυτί του Θεού.
Ακολούθως μετέβη στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου Μελανθίου, όπου έγινε κατά το έθος η υποδοχή της ιεράς εικόνος του Αγίου Γεωργίου από την Ίμερα του Πόντου.
Τελέσθηκε η αρτοκλασία και μίλησε ο Σεβασμιώτατος στο πολυπληθές εκκλησίασμα για το τι ήταν ο Χριστός για τους Αγίους.
Παρόν στους εορτασμούς η Βουλευτής Καστοριάς κα. Μαρία Αντωνίου, ο Περιφερειάρχης κ. Γεώργιος Δακής, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Δημήτριος Σαββόπουλος και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλώτας Ταλίδης, ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και ο π. Αθάνασιος Γκίκας, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια άρρηκτους πνευματικούς δεσμούς με τον Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ.
Παρακάτω παρατίθεται πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις συγκινητικές αυτές ακολουθίες.