Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Αποκαθήλωση, Επιτάφιοι και η Πρώτη Ανάσταση στην Νήσο Σύρο.

Την Μεγάλη Παρασκευή το πρωί, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και ο Εσπερινός της Αποκαθήλωσης όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου – Τήνου κ. Δωρὀθεος Β’. Αργότερα στην διάρκεια της ημέρας έγινε η Λιτάνευση των Επιταφίων στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Αγίου Γεωργίου, στην Ιερά Μονή Αγίας Βαρβάρας, στον Ιερό Ναό Γενεσίου Θεοτόκου Χρούσσων και στον Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος όπου εχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος.
Στην πλατεία Μιαούλη πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Επιταφίων των Ιερών Ναών της πόλεως όπου αναπέμφθηκε δέηση και εκφωνήθηκε ομιλία από τον Σεβασμιώτατο. Τις λατρευτικές εκδηλώσεις πλαισίωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Σύρου-Ερμουπόλεως ενώ τα Εγκώμια έψαλλε κατανυκτικά η Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου.
Το Μεγάλο Σάββατο ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Σωτήρος τελέσθηκε η Ακολουθία της Πρώτης Αναστάσεως.

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου, η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και ο Εσπερινός της Αποκαθήλωσης