Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Η Πανήγυρις του Αγίου Μάρκου Πελάγους Μαντινείας.

Με καθε λαμπρότητα τελέσθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού στην Ενορία του Πελάγους κοντά στην Τρίπολη επ’ ευκαιρίας της Εορτής του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου, την Πέμπτη του Πάσχα 24η Απριλίου 2012.
Στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ναό της Ενορίας του Πελάγους το απόγευμα της Πέμπτης του Πάσχα τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο κάνοντας αναφορά στην ζωή και το έργο του Αγίου Μάρκου.

Ανήμερα της Εορτής Παρασκευή του Πάσχα θα τελεσθεί ο Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού προσήλθαν δεκάδες πιστών, όχι μόνο από την ενορία, αλλά από την Τρίπολη και τα γύρω χωριά. Επίσης, προσήλθαν στις Ιερές Ακολουθίες εκπρόσωποι των αρχών του Νομού.


Ο Ενοριακός Ναός του Πελάγους είναι αφιερωμένος στον Άγιο Απόστολο και Ευαγγελιστή Μάρκο, που, όπως είναι γνωστό, ελάχιστοι Ναοί στον Ελλαδικό χώρο είναι αφιερωμένοι στον μεγάλο αυτό Απόστολο και Ευαγγελιστή της Εκκλησίας μας.

Είναι γνωστό, ότι ο Άγιος Μάρκος τιμάται ιδιαίτερα από τους Παπικούς στη Βενετία, όπου υπάρχει περικαλέστατος Ναός του, με Ιερά κειμήλια.

Στον Ορθόδοξο χώρο τιμάται ιδιαίτερα στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, αφού είναι ο ιδρυτής της Αλεξανδρινής Εκκλησίας.

Έτσι, η τιμή του Άγιου Μάρκου στην περιοχή μας προσλαμβάνει ιδιαίτερο και μοναδικό χαρακτήρα.
+ Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας