Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Πανηγυρικά Εορτάστηκε η Εορτή της Ψηλάφησης του Αποστόλου Θωμά στο Ομώνυμο Βυζαντινό Εκκλησάκι στα Δένδρα Ναυπλίας.

Ενσωματωμένη εικόνα 1
Πανηγυρικά εορτάστηκε η εορτή της ψηλάφησης του  Θωμά στο ομώνυμο βυζαντινό εκκλησάκι του 9 αιώνα μχ. στην περιοχή Δενδρά  Μηδέας του Δήμου Ναυπλίου.  Πρόκειται για ένα πανέμορφο εκκλησάκι χτισμένο στην κορφή ενός λόφου με θέα τον  κάμπο αλλά και την Ακρόπολη της αρχαίας Μηδέας. Ο ναός εσωτερικά έχει υποστεί πολλές φθορές, λόγω πυρκαγιάς που είχε πιάσει  την δεκαετία του 1950 αλλά και πιο παλιά οι αντάρτες στον εμφύλιο την χρησιμοποιούσαν σαν μέρος για να κρυφτούν και να ξεκουραστούν.
Εσωτερικά και ιδιαίτερος στο ιερό σώζονται κάποιες αγιογραφίες όπως των τριών Ιεραρχών του Παντοκράτορος της κρίσης ,επίσης στην αριστερή πλευρά του ιερού υπάρχει μια τρύπα που η παράδοση θέλει όποιος περνά από εκεί τρεις φορές αμέσως γίνεται καλά από ότι υποφέρει. Ο ναός έχει υποστεί αρκετή ταλαιπωρία μιας και κάποιοι θεώρησαν ότι πρέπει πάνω στις Βυζαντινές αγιογραφίες να φτιάξουν άλλες και μάλιστα λαϊκής τεχνοτροπίας.Οι κάτοικοι ζητάνε την άμεση αποκατάσταση του Βυζαντινού μνημείου. Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αργολίδας Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπουλέσης. Κατόπιν μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αποστόλου Θωμά πέριξ του Ιερού Ναού.

Ενσωματωμένη εικόνα 5Ενσωματωμένη εικόνα 4Ενσωματωμένη εικόνα 3Ενσωματωμένη εικόνα 2

Το εσπερινό παρακολούθησε όπως κάθε χρόνο, πάρα πολύς κόσμος μιας και το εκκλησάκι είναι το μοναδικό στην περιοχή. Το παρών τους έδωσαν οι τοπικές αρχές του Δήμου Ναυπλίου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ναυπλίου Δ.Κωστούρο, ο αντιπεριφερειάρχης  Αργολίδος Α. Χειβιδόπουλος, οι υποφίοι δήμαρχοι Ναυπλίου Χρ. Γραμματικόπουλος και Κοκκινόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Β. Σιδέρης, η διευθύντρια της ΔΕΥΑΝ Α.Μαντά κα.
O Άγιος Θωμάς έζησε στα χρόνια του Ιησού Χριστού. Ήταν Ιουδαίος στην καταγωγή και ασκούσε το επάγγελμα του ψαρά. Όταν ο Ιησούς κάλεσε τον Θωμά να τον ακολουθήσει, εκείνος το έκανε αμέσως και έτσι από φτωχός ψαράς έγινε ένας από τους μαθητές του Χριστού
Παρόλο που ήταν από τους πιο θερμούς μαθητές του Ιησού, πίστεψε ότι ο Δάσκαλος του αναστήθηκε μόνο όταν κλήθηκε να ψηλαφίσει τις πληγές Του, κατά την διάρκεια της δεύτερης εμφάνισης του Χριστού, στους μαθητές, μετά την Ανάσταση Του. Όπως αναφέρουν οι γραφές κατά την πρώτη εμφάνιση του Ιησού στους μαθητές, ο Άγιος Θωμάς απουσίαζε. Μετά την Πεντηκοστή και την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, ο Άγιος Θωμάς, όπως και όλοι οι υπόλοιποι Απόστολοι, ακολούθησε την επιθυμία του Δημιουργού και ταξίδεψε μεταφέροντας τον Θείο Λόγο σε τόπους μακρινούς.  Την μνήμη του Αγίου Θωμά εορτάζουμε στις 6 Οκτωβρίου.
Ενσωματωμένη εικόνα 26Ενσωματωμένη εικόνα 25Ενσωματωμένη εικόνα 24Ενσωματωμένη εικόνα 23Ενσωματωμένη εικόνα 22Ενσωματωμένη εικόνα 21Ενσωματωμένη εικόνα 20Ενσωματωμένη εικόνα 19Ενσωματωμένη εικόνα 18Ενσωματωμένη εικόνα 17Ενσωματωμένη εικόνα 16Ενσωματωμένη εικόνα 15Ενσωματωμένη εικόνα 14Ενσωματωμένη εικόνα 13Ενσωματωμένη εικόνα 12Ενσωματωμένη εικόνα 11Ενσωματωμένη εικόνα 10Ενσωματωμένη εικόνα 9Ενσωματωμένη εικόνα 8Ενσωματωμένη εικόνα 7Ενσωματωμένη εικόνα 6
PHOTO STUDIO B&G ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΡΑΣΣΙΑΣ