Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ

ΕΟΡΤΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΦΑΝΕΙΣ
ΑΓΙΟΥΣ ΡΑΦΑΗΛ ΝΙΚΟΛΑΟΝ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΝ
ΣΕ ΠΥΡΓΕΤΟ ΕΠΙΣΚΟΠΕΙΟ
ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΟΧΩΡΙ
Κοσμοσυρροή και φέτος στην πανήγυρι της Ιεράς Μονής των Αγίων ενδόξων νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στον Πυργετό, με την ευκαιρία της εορτίου μνήμης των Θαυματουργών Νεομαρτύρων, ανήμερα της Λαμπροτρίτης. Την Δευτέρα του Πάσχα το απόγευμα τελέσθηκε ο μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός στο καθολικό της Ιεράς Μονής, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνατίου, ο οποίος ομίλησε για την θεοπτία και τις πνευματικές αναβάσεις των νεοφανέντων Αγίων και στην συνέχεια  ευχήθηκε τα βέλτιστα, στον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής, Αρχιμανδρίτη π.Διονύσιο και τους πατέρες, καθώς και στους πολυπληθείς προσκυνητές που έφτασαν στον ευλογημένο και ιερό αυτό χώρο, προκειμένου να λάβουν έντονη την χάρη και την ευλογία των χαριτοβρύτων Αγίων, ενώ στο τέλος του εσπερινού ευλόγησε τα πασχάλια αυγά και την αρτοκλασία.

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε την Τρίτη το πρωί και  στο εορτάζον Παρεκκλήσιο του Μητροπολιτικού Μεγάρου της Ι.Μ. Λαρίσης, που είναι αφιερωμένο στους νεοφανείς Αγίους Μάρτυρες Ραφαήλ, Νικολάο και Ειρήνη την Παρθένο.
Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης κ.Ιγνάτιος, ο οποίος στο κήρυγμα του μετέφερε στους πολυάριθμους πιστούς το μήνυμα της χαράς της Αναστάσεως, ενώ έκανε εκτενή αναφορά στους βίους και τα θαύματα των νέων Αγίων της Εκκλησίας μας.
Επίσης ο κ. Ιγνάτιος κάλεσε άπαντες να απευθύνονται ικετευτικώς στους Αγίους διότι έχουν μεγάλη παρρησία στο θρόνο του Κυρίου.
"Να ζούμε πνευματικά και να έχουμε καλά έργα, ώστε να μας βραβεύσει ο Θεός στην Βασιλεία των Ουρανών", πρόσθεσε κλείνοντας την ομιλία του  ο Σεβασμιώτατος.
Πρό της απολύσεως, στην είσοδο του Επισκοπείου τελέστηκε η αρτοκλασία και ευλογήθηκαν τα πασχάλια αυγά  και κατόπιν όλοι οι πιστοί κεράσθηκαν στο επισκοπείο με ένα πολύ όμορφο κέρασμα που ετοίμασαν με πολλή αγάπη οι κυρίες του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης.

Το απόγευμα ανήμερα της εορτής τελέσθηκε η μεγαλοπρεπής λιτάνευση της ιεράς εικόνος και των ιερών λειψάνων των Αγίων, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό τους στο Ομορφοχώρι, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ.Ιγνατίου.
ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ
ΑΓΙΩΝ ΡΑΦΑΗΛ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ
ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
ΣΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΕΙΟΥ
ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΑΓΙΩΝ ΡΑΦΑΗΛ
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ ΟΜΟΡΦΟΧΩΡΙΟΥ