Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Πανήγυρις Εισοδίων Θεοτόκου Κρανιδίου.

Κωνσταντίνος Βενεκάς , θεολόγος
Λαμπρή και κατανυκτική συνάμα και η φετινή εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στον ομώνυμο Ιερό ναό της Κάτω Παναγίας στο Κρανίδι Αργολίδος την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2013. 
Από νωρίς ήχησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες καλώντας τους πιστούς στον εσπερινό για να εορτάσουν την Είσοδο της στα Άγια των Αγίων υπό του αρχιερέως Ζαχαρίου. 
Μαζί με τον πολιό εφημέριο π. Γκίκα Παπαδημητρίου και οι εντόπιοι κληρικοί της περιοχής που παρέστησαν στο μικρό αυτό πανηγύρι του Κρανιδίου. 

Μετά την αρτοκλασία ο ιεροκήρυξ Αρχ. π. Νικόδημος Αεράκης μιλώντας για το πρόσωπο της Θεοτόκου ανέφερε ότι η Παναγία μας, προέτρεξε και μπήκε μέσα στο Ναό γιατί εκούσια αφιερώθηκε και ότι από την Παναγία και πέρα αρχίζει πλέον η παρθενία να σελαγίζει μέσα στον κόσμο διά των μοναχών ανδρών και γυναικών. Την επόμενη ημέρα Πέμπτη 21 Νοεμβρίου τελέστηκε ο πανηγυρικός όρθρος και η θεία λειτουργία . 

Τον εορτάζοντα ναό γέμισε η παρουσία των μικρών μαθητών του Β΄ Δημοτικού Σχολείου Κρανιδίου με τους δασκάλους τους που συγκίνησαν τους πάντες τόσο για την τήρηση της ησυχίας και ευπρέπειας όσο και για την απαγγελία του Συμβόλου της πίστεως και την Κυριακή προσευχή. 

Στον λόγο του ο Αρχ. π. Νικόδημος Αεράκης τόνισε ότι η σωστή ανατροφή δίδεται μέσα εις τον ναό, άρα δίνεται από τον Θεό και επομένως οι γονείς πρέπει να δώσουν στα παιδιά τη δυνατότητα να προσεγγίζουν τον θεό για να πάρουν σωστή αγωγή για το καλό των παιδιών και για το καλό των γονιών. 

Στον δεξιό χορό του αναλογίου έψαλαν οι αφοι Καπέλα ενώ στον αριστερό χορό ο Κων. Βενεκάς με μαθητές της βυζαντινής μουσικής σχολής Κρανιδίου. Παρούσες ήταν και οι αρχές της πόλης με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Δημ. Καμιζή. 

Η Παναγία ας σκέπει όλους που με πίστη και θέρμη καρδιάς την πλησιάζουν όχι μόνο ζητώντας ένα προσωπικό θαύμα αλλά και όσους θέλουν ένα ισχυρό στήριγμα για να συνεχίσουν την παρούσα ζωή με όλες τις δυσκολίες που έχει τα τελευταία χρόνια. Έτη πολλά!!!