Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Η ΜΥΘΙΚΗ ΤΙΡΥΝΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΑ ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ.

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, στον ανακαινισμένο παλαιό ιερό ναό στην Νέα Τίρυνθα του δήμου Ναυπλιέων.  Φέτος τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αργολίδας αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπουλέσης , ο οποίος και στο τέλος του εσπερινού μίλησε για την εορτή των εισοδίων . 

Κατόπιν μετά το πέρας του πανηγυρικού εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της ιερής εικόνας προς ευλογία των κατοίκων και των πιστών. Χαρακτηριστικό στην φετινή εορτή το πλήθος των πιστών που είχαν γεμίσει τον ιερό ναό, πράγμα που έκανε τον εφημέριο της εκκλησίας πατέρα Ιωάννη Γκιώνη να ευχαριστήσει τον κόσμο. 
Ο ιερός αυτός ναός είναι κτίσμα του 1865 και ανακαινίσθηκε το 1996, να σημειωθεί πως την δεκαετία του 1960 με 1970 φτιάχτηκε μεγαλύτερος ναός αφιερωμένος στην Τίμια Ζώνη της Θεοτόκου κι από τότε ο παλαιός έπαψε να είναι ο κεντρικός ναός.
Παρών μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος και ο πρώην Νομάρχης και νυν Περιφερειακός σύμβουλος Β. Σωτηρόπουλος.
Στο προαύλιο του ιερού ναού υπήρχε έκθεση με χριστουγεννιάτικες χειροποίητες κατασκευές από τα παιδιά και τον σύλλογο Γονέων για την ενίσχυση του δημοτικού σχολείου Ν. Τίρυνθας.





Τα εισόδια της Θεοτόκου

Οι ευσεβείς Ισραηλίτες Ιωακείμ και η σύζυγός του Άννα υπέμεναν καρτερικά για πολλά χρόνια τον «ονειδισμόν της ατεκνίας». Δεναπελπίζονταν όμως και με πόθο ψυχής ζητούσαν από τον Κύριο ένα παιδί, το οποίο,αφού θα ήταν δώρο του Θεού, σαν δώρο θα το αφιέρωναν στον Κύριο. Η κόρη πουτους έδωσε ο Θεός, αίροντας θαυματουργικά την στειρότητα της Άννας, ήταν δώροκαι στους ευσεβείς γονείς της και προς την ανθρωπότητα όλη: Η Παρθένος Μαρία, ημελλοντική μητέρα του Λόγου του Θεού, που θα σαρκωνόταν. Εκπληρώνοντας το τάματους οι γονείς της Παρθένου την αφιέρωσαν στα τρία της χρόνια στο Ναό του Θεού.Οι ιερείς με πομπή εισήγαγαν την Μαρία στα Άγια των Αγίων, όπου έζησε μεπροσευχή και μελέτη βιώνοντας την παρουσία του Θεού, που την προετοίμαζε για τομεγάλο έργο της. Την είσοδο της Παναγίας στο Ναό γιορτάζουμε κατά την εορτή των Εισοδίων.

Ο Ναός του Θεού έγινε για την Παρθένο πηγή ζωής,εμπνεύσεως, πνευματικής καλλιέργειας. Αν εκείνος ο Ναός, που ήταν τύπος καισκιά, έγινε πηγή τέτοιας ωφέλειας, πόσο μεγαλύτερη είναι η ωφέλεια από τοΧριστιανικό ναό, την Εκκλησία! Εκεί αναγεννιόμαστε με το Βάπτισμα, εκείπαίρνομε τα θεία χαρίσματα με το Χρίσμα, εκεί κοινωνούμε την ουράνια τροφή τηςθείας Ευχαριστίας, εκεί καθαριζόμαστε από τους ρύπους της αμαρτίας με τηνΕξομολόγηση, εκεί διδασκόμαστε το λόγο του Θεού, εκεί κατηχούμεθα, εκείμελετάμε μαζί με άλλους Χριστιανούς τη Γραφή και προσευχόμαστε από κοινού. Η Εκκλησία είναι το λιμάνι μας, η τροφός μας, το κέντρο της ζωής μας! Η  απουσία από αυτήν είναι σταδιακός θάνατος, η τακτική όμως παρουσία είναι ζωή και πηγή κάθε καλού.