Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Εισόδια της Θεοτόκου στο Μώλο Φθιώτιδος.

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Μώλου ιερούργησε και ωμίλησε την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.
Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στο θεολογικό νόημα της εορτής τονίζοντας ότι το κέντρο της πίστεως μας είναι ο Ναός, ο οποίος ενώνει τον Θεό με τον άνθρωπο και τους ανθρώπους μεταξύ τους. Προέτρεψε τέλος τους πιστούς να είναι έτοιμοι, διότι έρχεται στην πατρίδα μας πνευματική βαρυχειμωνιά. Θα ζεσταθούμε μόνο με το εκκλησιαστικό ήθος και την κατά Θεόν ανατροφή των προσώπων.   

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας απένειμε το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον Εφημέριο της ενορίας π. Κωνσταντίνο Βάγια, με τη συμπλήρωση δέκα ετών ιερωσύνης και εις επιβράβευση της προσφοράς του στην τοπική μας Εκκλησία.  Ιδιαιτέρα ικανοποίηση προκάλεσε η τιμητική διάκριση στο εκκλησίασμα, το οποίο βροντοφώναξε το Άξιος, διότι ο π. Κωνσταντίνος χαίρει τιμής και αγάπης όχι μόνο από τους κατοίκους του Μώλου, όπου υπηρετεί αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
Ο π. Κωνσταντίνος εκ μέρους της Ενορίας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την τιμητική διάκριση προς το πρόσωπό του και τον διαβεβαίωσε ότι με όσες δυνάμεις διαθέτει θα συνεχίσει να υπηρετεί την Εκκλησία προς δόξαν Θεού και οικοδομή του πληρώματος της Ενορίας του.
Ακολούθως τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου κ. Ευάγγελλος Τετριμίδας, ο οποίος εκ μέρους των κατοίκων, του Δημοτικού Συμβουλίου και του ιδίου προσωπικά ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, διότι με την παρουσία του ελάμπρυνε έτι περισσότερο την πανήγυρη, συνεχάρη τον π. Κωνσταντίνο για το οφίκιο και αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία της Εκκλησίας και της τοπικής Αυτοδιοικήσεως για την διακονία του συνανθρώπου.
Στην συνέχεια προσφέρθηκε κέρασμα στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο, κατά το οποίο ο Ποιμενάρχης μας είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον κ. Δήμαρχο και τους τοπικούς φορείς, επί διαφόρων θεμάτων της περιοχής.
Στην πανήγυρη παρέστησαν επίσης ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς κ. Ηλίας Σανίδας, ο Λιμενάρχης Αγίου Κωνσταντίνου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μώλου κ. Μαγκλάρας, μαθητές των Σχολείων του Μώλου, οι Πατέρες της Ι. Μονής Μεταμορφώσεως Σωτήρος Καμένων Βούρλων και Ιερείς ομόρων ενοριών καθώς και πλήθος πιστών από το Μώλο και την ευρύτερη περιοχή.