Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Πανηγυρικά εορτάστηκε η Σύναξη των Καστοριέων Αγίων (ΦΩΤΟ).



Π
- See more at: http://www.imkastorias.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=824:eortastike-i-synaksi-ton-kastorieon-agion&Itemid=24#sthash.f9YAdULB.dpuf

Πανηγυρικά εορτάστηκε η Σύναξη των Καστοριέων Αγίων στις 16 & 17 Νοεμβρίου 2013, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος Καστοριάς.
Το απόγευμα του Σαββάτου στα προπύλαια του Ιερού Ναού έγινε η υποδοχή Τιμίων Λειψάνων Καστοριέων Αγίων και στη συνέχεια ακολούθησε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ.
Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου το πρωί, τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην οποία λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Αθανάσιο Γιαννουσά,

τους Εφημερίους του Ναού Αρχιμ. Νικόλαο Γιαννουσά και Πρωτ. Ελευθέριο Συτιλίδη και τους Διακόνους.
Στο λόγο του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε το στίχο του αποστολικού αναγνώσματος από την προς Γαλάτας Επιστολή «..εν πίστει ζω τη του υιού του Θεού του αγαπήσαντός με..».
Ο χριστιανός πιστεύει στον Χριστό και ζει για να κερδίσει την αιώνια ζωή και τη Βασιλεία των Ουρανών. Ζει με την παρουσία του Χριστού στη ζωή του, με τις αρετές και τη βαθειά του πίστη.
Γιατί κατά το Μέγα Βασίλειο στόχος μας είναι να αποκτήσουμε αρετές και να τις θέσουμε κάτω από το Ευαγγέλιο του Χριστού, αφού είναι αυτές που θα μας οδηγήσουν στη Βασιλεία των Ουρανών.
Και συνέχισε λέγοντας πως ο χριστιανός αγωνίζεται για την πίστη του και μεταφέρει το μήνυμα του Χριστού παντού, όπως έκαναν και οι Καστοριείς Άγιοι, των οποίων τη Σύναξη εορτάζουμε σήμερα.
Και κατέληξε ο Ποιμενάρχης μας τονίζοντας το μήνυμα των Αγίων στις ημέρες της εποχής μας, το οποίο είναι ο παράγοντας της πίστεως. Μας χρειάζεται να πιστέψουμε και να αντικρύσουμε το πρόσωπο του Χριστού εάν θέλουμε να ενδυθούμε τον νέο άνθρωπο και να απαλλαγούμε από τον παλαιό της αμαρτίας.