Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Ολoκληρώθηκε ο εορτασμός της Θεομητορικής Εορτής της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολις Λαγκαδά.

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Θεομητοτορική Εορτή της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου εις την Ιερά Μητρόπολή μας.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, εις τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Κριθιάς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό, παρέστησαν ο Βουλευτής Ν.Δ. κ. Σάββας Αναστασιάδης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Λαγκαδά κ. Αστέριος Σισκούδης, εκπρόσωποι της Τοπικής Κοινότητος Κριθιάς καθώς και πλήθος ευσεβών Χριστιανών, οι οποίοι με κατάνυξη συμμετείχαν και στην περιφορά της Εικόνος της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που πραγματοποιήθηκε στο τέλος του Εσπερινού, στους κεντρικούς δρόμους της ενορίας της Κριθιάς, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου Λαγκαδά.

Ανήμερα της εορτής της Αποδόσεως, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας εις τον ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Δρυμού.


Κατά την διάρκεια της ομιλίας του προς το παριστάμενο εκκλησίασμα, το οποίο κατέκλισε για μια ακόμα φορά τον Ιερό Ναό, και με πίστη θερμή μπροστά στο Ιερό Εικόνισμα προσκύνησε την χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, αναφέρθηκε στη μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και της εις ουρανούς μεταστάσεως Της, αναλύοντας εκτενώς τα νοήματα του κοντακίου της εορτής «Τὴν ἐν πρεσβείαις ἀκοίμητον Θεοτόκον, καὶ προστασίαις ἀμετάθετον ἐλπίδα, τάφος καὶ νέκρωσις οὐκ ἐκράτησεν, ὡς γὰρ ζωῆς Μητέρα, πρὸς τὴν ζωὴν μετέστησεν, ὁ μήτραν οἰκήσας ἀειπάρθενον», τονίζοντας ότι οι παραπάνω στίχοι εκφράζουν απολύτως την αγιοπνευματική πραγματικότητα μέσα στην οποία ζει η Αγία μας Εκκλησία σε σχέση με το πρόσωπο της Παναγίας, που συνεχώς πρεσβεύει και προσεύχεται στον Υιό της, τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό για όλους εμάς και για την σωτηρία μας.