Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

ΣΤΗ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ ΙΕΡΟΥΡΓΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΥΡΟΥ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β'


Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Κυριακής Δημητσάνης ιερούργησε σήμερα το πρωί, αδεία και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', συμπαραστατούμενος από Κληρικούς των πέριξ Ιερών Μονών και Ενοριών, και τέλεσε ιερό Μνημόσυνο επί τη συμπληρώσει δεκαετίας από της εις Κύριον εκδημίας του αοιδίμου Αρχιμ. Γρηγορίου Τσάκαλη, επί 17ετία διατελέσαντος Ιεροκήρυκος και Πρωτοσυγγέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος, στο οποίο παρέστησαν η Αντιδήμαρχος Γόρτυνος κ. Μαρ. Διαμαντοπούλου, Πριφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, επί τιμή Δήμαρχοι, Πολιτευτές της Αρκαδίας, οικογενείς και πνευματικά τέκνα του μεταστάντος.
 
      Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του, καταφανώς συγκινημένος, αναφέρθηκε στα χαρίσματα, τις αρετές και την απλότητα, που χαρακτήριζαν το αείμνηστο Αρχιμανδρίτη Γρηγόριο, με τον οποίο συνεδέετο από τα φοιτητικά τους χρόνια και ο οποίος είλκε την εκ μητρός καταγωγή του από την Ερμούπολη, καθώς και στην ευδόκιμο διακονία του στην Ιερά Μητρόπολη Γορτυνίας, στην Αθήνα και τα Γραφεία της Ιεράς Συνόδου και ευχήθηκε υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.
 
      Ευχαρίστησε, επίσης, τον απουσιάζοντα στην Φλώρινα, για τη συμμετοχή του ως Συνοδικός στο τριετές Μνημόσυνο του αοιδίμου Μητροπολίτου Φλωρίνης κυρού Αυγουστίνου, οικείο Ποιμενάρχη, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμία, τον οποίο χαρακτήρισε σοφό, ταπεινό και απλοϊκό Ιεράρχη, με διδακτικό και θεολογικό λόγο, που αιχμαλωτίζει τις ψυχές των πιστών και διδάσκει, και συνεχάρη όσους έσχον την πρωτοβουλία και την επιμέλεια της διοργάνωσης της τελετής.
     Μετά το πέρας του ιερού Μνημοσύνου, το οποίο διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και για το οποίο μερίμνησε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιάκωβος Κανάκης, στο Συνεδριακό Κέντρο της "Αδελφότητος Δημητσανητών", πραγματοποιήθηκε πνευματική εκδήλωση μνήμης του μακαριστού Αρχιμ. Γρηγορίου Τσάκαλη, με προβολή video, που επιμελήθηκε ο Πανσιολ. Αρχιμ. Ιάκωβος Κανάκης και οι συνεργάτες του,και με ομιλίες για τη ζωή και το έργο του αειμνήστου Γρηγορίου από πνευματικά του τέκνα, ενώ διανεμήθηκε μικρό έντυπο, έκδοση της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος, αναφερόμενο στη ζωή και την προσφορά του στην Εκκλησία.