Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Ένας Ναός κόσμημα εγκαινιάστηκε στο ιστορικό Νυμφαίο (ΦΩΤΟ).






Με ξεχωριστή λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέσθηκαν σήμερα, Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013, τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στο Νυμφαίο της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας.
Ο Ιερός Ναός, που αποτελεί στολίδι για το ιστορικό Νυμφαίο, είναι ιδιωτικός Ναός της Οικογενείας Σωσσίδη, εις μνήμην του αειμνήστου Ιωάννου Σωσσίδη.
Τα Εγκαίνια τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ, συμπαραστατούμενος από Κληρικούς της τοπικής Εκκλησίας,
ο οποίος και καθ’όλη τη διάρκεια της Ακολουθίας εξηγούσε λεπτό προς λεπτό τη θεολογική σημασία των δρωμένων των Ιερών Εγκαινίων, ενώ στη συνέχεια τελέσθηκε η πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Παρόν στην Ακολουθία των Εγκαινίων, η σύζυγος του αειμνήστου Ιωάννη Σωσσίδη κα Δανάη, ο υιός κ. Νικόλαος Σωσσίδης αλλά σύσσωμη η οικογένεια, ενώ παρέστησαν ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Καθηγητής Μιχαήλ Τρίτος και πολλοί Νυμφαιώτες.
Στο λόγο του ο Σεβασμιώτατος εξήρε το έργο, την προσφορά και τα φιλογενή αισθήματα του Νικολάου Σωσσίδη και της οικογενείας του, σημείωσε επίσης τις ευεργεσίες του για τον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νυμφαίου αλλά και γενικότερα στην Εκκλησία και ευχήθηκε τόσο στον ίδιο, τη μητέρα του και την οικογένειά τους να έχουν πλούσια την υγεία και τη χάρη της Παναγίας μας.
Επίσης, συνεχάρη και τον ιερέας του Νυμφαίου π. Ιωάννη Ζέζιο, τόσο για τη διακονία του, την επιμέλεια και τη φροντίδα όλο και για τη γενικότερη ιερατική του δράση στην περιοχή.
Στη συνέχεια παρετέθει δεξίωση στο σπίτι που έζησε και ο Μακαριστός Ιωάννης Σωσσίδης για όλους τους προσκεκλημένους.