Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Κορύφωση Θεομητορικών εορτών στην Ιερά Μητρόπολις Μαρωνείας και Κομοτηνής.

Με την πανήγυρη της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος -που βρίσκεται στην περιοχή του Αιγείρου- καρυφώθηκαν οι εορτασμοί για την Κοίμηση της Θεοτόκου στην καρδιά της Θράκης,την Ροδόπη.
Όλο τον Δεκαπενταύγουστο ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, πέρα των άλλων καθηκόντων του, επισκέφθηκε αρκετές ενορίες ή παρεκκλήσια σε παραθεριστικές περιοχές,προκειμένου να τελέσει τον Παρακλητικό Κανόνα και να μιλήσει καταλλήλως.
΄Ετυχε παντού θερμής υποδοχής και έγινε λήπτης ευχαριστιών πολλών.Εκτιμήθηκε δεόντως η πρωτοβουλία του Ποιμενάρχη για τις ποιμαντικές-λατρευτικές επισκέψεις αυτές.

Στις 23 Αυγούστου, απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, εόρτασε με λαμπρότητα η Ιερά Μονή που είναι αφιερωμένη σ' Εκείνη και που αποτελεί σημείο αναφοράς για την Θράκη ολόκληρη.
Η Μονή βρίσκεται μεταξύ Ξάνθης και Ροδόπης,έχει ιδρυθεί το 1953,με Ναό ρυθμού βασιλικής χωρίς τρούλλο,αγιογραφημένο.Πολύτιμος πνευματικός θυσαυρός της Μονής είναι η εικόνα της Παναγίας που φανερώθηκε (γι΄αυτό και η ονομασία "Φανερωμένη") σε μουσουλμάνο της περιοχής.

Ο Σεβ.κ.Παντελεήμων προεξήχε όλων των λάτρευτικών εκδηλώσεων και μίλησε δεόντως,αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην νεολαία που δοκιμάζεται στις ημέρες μας ποικιλότροπα,χάρη στα λάθη των μεγαλύτέρων και ζήτησε από την Κυρία Θεοτόκο να την προστατεύει. Εξέφρασε δε την αγωνία του και ανησυχία του για το μέλλον των νέων του τόπου μας. Υπέρ της προόδου και επιτυχίας της νεολαίας αφιέρωσε συγκινημένος στο εικόνισμα ένα εγκολπιό του. Το κήρυγμα του Επισκόπου ευχαρίστησε πολύ τους προσκυνητές ,απόδειξη ήταν το παρατεταμένο χειροκρότημα στο τέλος του.

Κατά την λιτανεία την θαυματουργή Εικόνα εβάστασαν,με υπόδειξη του Σεβασμιωτάτου,οι αρχές του τόπου.Συγκεκριμένα ήταν ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Αριστείδης Γιαννακίδης, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ.Γεώργιος Πετρίδης, ο Φρούραρχος Ταξίαρχος κ.Θεόδωρος Ξανθόπουλος,στρατιωτικοί και άλλοι. Η συμμετοχή όλων στον εορτασμό ήταν συμβολική και ενθαρρυντική.Αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά πως,με ενότητα κλήρου και λαού, αρχόντων και αρχομένων,επωνύμων και ανωνύμων θα ξεπεραστεί η ποικιλόμορφη κρίση που ταλανίζει τον τόπο μας και αυτή δεν θα κάμψει την θέληση όλων για βελτίωση της κατάστασης με ενότητα και αλληλεγγύη. Τα τόνισε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και τα έδειξε με τις επιλογές του.

Πρωτόγνωρη και σημαντική ήταν η συμμετοχή των παναγιόφιλων χριστιανών απ΄όλη την Θράκη,ιδιαίτερα νέων. Να σημειωθεί η εγκάρδια και έκδηλη παρουσία και αρκετών μουσουλμάνων ,ιδίως γυναικών,στην εορτή.Προσευχήθηκαν με τον τρόπο τους και εκείνοι στην Παναγία. ΄Ολοι,χριστιανοι και μουσουλμάνοι,με κάθε μέσον ήρθαν συνεορταστές στη Ι.Μονή Φανερωμένης. Αρκετοί διάλεξαν την πολύωρη και κοπιαστική πεζοπορία ως τάμα ή ευχαριστία την Υπεραγία Θεοτόκου. Πάντες ευχήθηκαν σύντομα να υπάρξει μοναστική αδελφότητα που θα δώσει πνοή στον ιερό τούτο τόπο.