Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Αρχιερατικό Συλλείτουργο για τον Άγιο Διονύσιο (ΦΩΤΟ).

του Σπύρου Παπαγεωργίου
Με λαμπρό Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο εόρτασε σήμερα η Ιερά Μονή Στροφάδων και Αγ. Διονυσίου αλλά και ολόκληρη η Ζάκυνθος, την μετάθεση του πανιέρου λειψάνου του εφόρου και προστάτη της, Αγίου Διονυσίου Επισκόπου Αιγίνης.
Στον Όρθρο και την Θ. Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, ενώ τον πλαισίωσαν οι Μητροπολίτες Μαραθώνος Μελίτων, Κορωνείας Παντελεήμων, Μοζαμβίκης Ιωάννης (εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) και ο Ποιμενάρχης Ζακύνθου Διονύσιος.
Παρέστησαν οι Τοπικές Αρχές, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας αλλά και πλήθος πιστών που ήρθαν για να γονατίσουν ενώπιον του σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου.
Στην προσλαλιά του προς το εκκλησίασμα, ο κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στην φράση του Ευαγγελίου «ἐγώ εἰμι ἡ θύρα· δι” ἐμοῦ ἐάν τις εἰσέλθῃ, σωθήσεται». «Είναι το κάλεσμα του Χριστού να σπάσουμε το μεσότοιχο και να εισέλθουμε την θύρα Του. Η πρόσκληση είχε και έχει αποδέκτες όλους μας. Άλλοι την αρνήθηκαν την πρόσκληση και άλλοι την αποδέχθηκαν. Ο Άγιος Διονύσιος τόλμησε και δέχθηκε αυτό το κάλεσμα. Απαρνήθηκε την οικονομική και κοινωνική καταξίωση για να γίνει μοναχός στη Μονή των Στροφάδων. "Τοιοῦτος ἡμῖν ἔπρεπεν ἀρχιερεύς". Αυτοί που δεν τόλμησαν ήταν οι κάτοικοι της Κεφαλληνίας, που δεν τον εξέλεξαν Επίσκοπό τους και το μετάνιωσαν μέχρι τύψεων. Η θύρα που μας δείχνει ο Χριστός είναι η αγάπη για τον πλησίον. Μόνο αν ενδιαφερθούμε για τον διπλανό μας, έχουμε ελπίδες να κληρονομήσουμε την Αιώνια Βασιλεία. Κάποιος ανέφερε ότι η ελεημοσύνη σβήνει χιλιάδες αμαρτίες. Κι επειδή εμείς έχουμε χιλιάδες αμαρτίες, η ελεημοσύνη και η αγάπη για τον διπλανό μας μπορεί να τις διαγράψει. Αυτός άλλωστε μας δίνει το εισιτήριο για την άλλη Ζωή."

Ο κ. Χρυσόστομος όμως, εμφανίστηκε λάβρος κατ' αυτών που ξέχασαν τις δεσμεύσεις τους αναφορικά με το θέμα της ένταξης της Μονής των Στροφάδων στο ΕΣΠΑ την αναστήλωση και συντήρηση ιστορικής αυτής Μονής. "Τη Μονή την έχτισαν οι Παλαιολόγοι και οι σύγχρονοι πολιτικοί, μας κοροϊδεύουν γι' άλλη μία φορά! Είναι έγκλημα αυτό που γίνεται στα Στροφάδια! Η υπόθεση έχει περάσει από το αρμόδιο Συμβούλιο, όταν ακόμα Υπουργός Πολιτισμού ήταν ο κ. Σαμαράς. Το ΕΣΠΑ δεν έχει απορροφηθεί αλλά μας κάνουν νάζια γιατί δεν τους κάνουμε τα χατίρια! Δεν πειράζει θα το σκεφτούν πολύ σύντομα."
Επίσης αναφέρθηκε και στην απόφαση για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές λέγοντας ότι "Εμάς δεν πειράζει. Οι μόνοι χαμένοι θα είναι αυτοί που το θέσπισαν. Αυτοί που είναι να έρθουν στην εκκλησία θα έρθουν. Στον κόσμο δεν περισσεύουν πλέον χρήματα για να ξοδέψει και την Κυριακή".