Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Εορτή τιμίου Προδρόμου στην Κυρτώνη.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό επί τη μνήμη  της αποτομής της τιμίας κεφαλής του Αγίου, ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου που τελέσθηκε στον κατάμεστο από πιστούς ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου στην Κυρτώνη χοροστάτησε και ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος.
Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας  αναφέρθηκε στη ζωή και το σπουδαίο έργο του Αγίου Ιωάννου. Τόνισε τον πένθιμο χαρακτήρα της ημέρας και επεσήμανε ότι εορτάζουμε το γεγονός όχι με χορούς και τραγούδια αλλά έτσι όπως ορίζει η Εκκλησία μας με νηστεία και κατάλληλη προετοιμασία.
Μετά την ακολουθία του εσπερινού τελέσθηκε αρτοκλασία και έγινε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος στους δρόμους του χωριού με τη συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Λοκρών.
Στις εορταστικές εκδηλώσεις συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Κουτσογιαννακόπουλος, ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Νικόλαος Λιόλιος με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο πρώην Δήμαρχος Αταλάντης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, ιερείς από τις όμορες ενορίες και πλήθος πιστών οι οποίοι προσήλθαν στον εορτασμό προκειμένου να λάβουν την ευλογία του Αγίου αλλά και την ευχή του Ποιμενάρχου μας.