Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Η Ζάκυνθος τιμά τον Προστάτη της Άγιο Διονύσιο.

Σπύρος Παπαγεωργίου
Πανηγυρίζει η Ζάκυνθος και γεραίρει την Μετακομιδή του πανιέρου Λειψάνου του Προστάτη και Πολιούχου της, Αγίου Διονυσίου Επισκόπου Αιγίνης,
από τα Στροφάδια στη Ζάκυνθο.
Το πρωί της Παρασκευής 23 Αυγούστου 2013 έγιναν τα "Βγαλσίματα", δηλαδή η έγερση του πανιέρου Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου, εν μέσω κωδωνοκρουσιών και κανονιοβολισμών σε όλο το νησί, από την αργυρόγλυπτη Λάρνακά Του και η τοποθέτησή Του, ευλαβικά και κατά την Τάξη από τους Πατέρες, μπροστά στην Αγία Τράπεζα του Καθολικού της Μονής του Αγ.Διονυσίου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε η επίσημη Κάθοδος του Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου, των φιλοξενουμένων Αρχιερέων, του Ηγουμένου π. Διονυσίου Λιβέρη και των Αρχών του τόπου από το Αρχονταρίκι στο Καθολικό της Μονής. Κατόπιν, πραγματοποιήθηκε περιφορά του λειψάνου του Αγίου εντός ναού τρεις φορές και εν συνεχεία τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολίτών Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος διήυθυνε και τα ψάλματα των ιερέων με το ηδύμολπο ζακυνθινό ύφος, Μαραθώνος κ. Μελίτωνος, του Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και του οικείου Ιεράρχου Ζακύνθου κ. Διονυσίου.
Ο κ. Παντελεήμων στο Θείο Λόγο τον οποίο εκήρυξε, μίλησε πολύ θεολογικά και ουσιαστικά, χαρακτήρισε τον Άγιο Διονύσιο "άνθρωπο του Θεού" με γνωρίσματα την ταπείνωση και την αυτογνωσία, την επιείκια και την κατανόηση προς τους ανθρώπους, καθώς συγχώρεσε τον φονέα του αδελφού του. Επίσης ανέφερε ότι "ο άνθρωπος του Θεού έχει σωστά κριτήρια στη ζωή του, διακρίνοντας "τι το θέλημα του Κυρίου το αγαθόν το ευάρεστον και τέλειον". Οι άνθρωποι του Θεού, συνήθως, παραμερίζονται. Και ο Άγιος Διονύσιος δεν εξελέγη Μητροπολίτης Κεφαλληνίας και Ζακύνθου. Αντί αυτούεξελέγη ένας άσημος κληρικός. Όμως ο άνθρωπος του Θεού είναι το κρυμμένο μαργαριτάρι και όχι το επιπλέον σκουπίδι, που ο Θεός τον τιμά και οι άνθρωποι τον δοξάζουν."

Πλήθος κόσμου συρρέει συνεχώς όλο το βράδυ να προσκηνύσει το λείψανο του Αγίου της Συγγνώμης και να λάβει τη Χάρη και την Ευλογία Του.