Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Η Εορτή της Οσίας Μακρίνας στην Αργολίδα.



Ευχαριστούμε πολύ τους  κυρίους  Ευάγγελο Μπουγιώτη και Γεώργιο Ρασσιά.

Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη της Οσίας  Μακρίνας (αδελφή του Μεγάλου Βασιλείου),στο ομώνυμο μοναστήρι –ησυχαστήριο στην περιοχή  Αναβάλλου Κυβερίου Αργολίδος ,ένα μοναστήρι στα σύνορα Αργολίδος Αρκαδίας (Κυνουρία). Στο παραλιακό δρόμο που οδηγεί στο Αστρος  Κυνουρίας βρίσκεται το  Γυναικείο μοναστήρι της Αγίας Μακρίνας, άρχισε να χτίζεται το 1971,σε χώρο της μητροπόλεως Αργολίδος, όπου βρίσκονταν οι παιδικές κατασκηνώσεις της μητροπόλεως. Το καθολικό της μονής εγκαινιάστηκε στις 19 Ιουλίου 1993, ημέρα που εορτάζει η οσία Μακρίνα. Στο εντυπωσιακό αυτό συγκρότημα μονάζουν δώδεκα  μοναχές με ηγουμένη τη γερόντισσα Μακρίνα.
Φέτος τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Επιδαύρου Καλλίνικος πλαισιωμένος από ιερείς της Μητροπόλεως Αργολίδος. Μετά το πέρας του εσπερινού ο επίσκοπος μίλησε για την ενάρετη ζωή της οσίας Μακρίνας .  Να σημειωθεί πως η θέα από την μονή είναι μαγευτική , αφού απλώνεται μπροστά σου το απέραντο γαλάζιο του Αργολικού κόλπου.