Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Πανήγυρις Αγίου Παντελεήμονος στην Κάρπαθο.

Πανηγύρισε το παγκαρπαθιακό προσκύνημα του Αγίου Παντελεήμονος, της εξοχής των Στών, της ενορίας του Όθους στην Κάρπαθο. Στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό και την Αρτοκλασία, χοροστάτησε ο επιχώριος επίσκοπος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου, υπέρτιμος και έξαρχος Κυκλάδων νήσων κ.κ. Αμβρόσιος, πλαισιούμενος από πλειάδα Ιερέων. Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου κ.κ. Αμβρόσιος, χοροστάτησε, ιερούργησε και προεξήρχε, στον Όρθρο, την Πανηγυρική Αρχιερατική Λειτουργία και την Αρτοκλασία, αντίστοιχα. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν κατά την θεία λειτουργία ο Πρωτοσύγγελος της Ι.Μ.Κ.Κ. Αρχιμ. π. Επιφάνιος Χριστοδουλάκης, ο Ιεροκύρηξ της Ι.Μ.Κ.Κ. και εφημέριος Όθους Αρχιμ. π. Μιλτιάδης Μίτσελλ, ο Γραμματέας της Ι.Μ.Κ.Κ. Πρεσβ. π. Δημήτριος Ζαγόρας και ο Ιεροδιάκονος π. Αμβρόσιος Μαναρουλάς.


Ακολούθησε πλούσιο εόρτιο γεύμα, για όλους τους προσκυνητές, στο Εκκλησιαστικό Μέγαρο της Ενορίας, το οποίο ευλόγησε με την παρουσία του ο Μητροπολίτης, και παρεκάθησαν οι Ιερείς, ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Μιχαήλ Χανιώτης, ο Πάρεδρος του Τ.Σ. Οθους κ. Κωστής Μαντινάος και άλλοι φορείς της τοπικής κοινωνίας της Καρπάθου. Το βράδυ στον περίβολο του Ναού, πραγματοποιήθηκε παραδοσιακό γλέντι και χορός, μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες. Η νεολαία του νησιού, και οι αθλητές όλων των τμημάτων του Αθλ. Συλλόγου Όθους «Ο ΑΡΗΣ», έδωσε ιδιαίτερο παλμό στην εορτή.

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή, κατόπιν ομόφωνης απόφασής της, τίμησε τα Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Οθειτών Ροδεσίας «Η ΕΠΙΣΚΟΠΗ», και τα Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Οθειτών Αμερικής «Ο ΟΜΗΡΟΣ», για την ανεκτίμητη προσφορά τους, στο ακριτικό χωριό μας, το Όθος, με Δίπλωμα και χρυσό Μετάλλιο Τιμής. Στην εν λόγω Πανήγυρη συμμετείχαν περίπου 4000 προσκυνητές και τις δύο ημέρες. Ο Άγιος μεγαλομάρτυς Παντελεήμων, να ευλογεί τους εγγύς και τους μακράν ευρισκομένους.