Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Ετήσιο Μνημόσυνο του μακαριστού Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αντινίτσης Αρχιμ. Αγαθονίκου.

Το ετήσιο Μνημόσυνο του μακαριστού Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αντινίτσης Αρχιμ. Αγαθονίκου Αναγνωστόπουλου τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος την Κυριακή 21 Ιουλίου.
Του Ιερού Μνημοσύνου προηγήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της ιστορικής Ιεράς Μονής ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου, ο οποίος εκήρυξε και τον θείο λόγο.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή της θεραπείας του δούλου του εκαντοντάρχου τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η πίστη του εκατόνταρχου που πηγάζει από την αυτογνωσία έσωσε τον δούλο του. Όπου υπάρχει αυτογνωσία έρχεται η Χάρις του Θεού ενώ η απουσία της δημιουργεί τον κίνδυνο της εξοικειώσεως και της πνευματικής αυτάρκειας με ολέθρια αποτελέσματα για τον άνθρωπο.   

Κατά το ιερό Μνημόσυνο ο Ποιμενάρχης μας σκιαγράφησε δι’ ολίγον την προσωπικότητα του μακαριστού Καθηγουμένου και εζήτησε από τους προσκυνητές να προσεύχονται στην Παναγία να αποστείλει μία ανδρώα αδελφότητα στην Ιερά Μονή, η οποία θα συνεχίσει το έργο του π. Αγαθονίκου και την ιστορίκη πορεία της Μονής.
Μετά την διανομή του Αντιδώρου κλήρος και λαός μετέβησαν όπισθεν του Καθολικού, όπου βρίσκεται ο τάφος του μακαριστού και εψάλλει τρισάγιο.