Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εόρτης της προστάτιδος και πολιούχου της πόλεως του Λαγκαδά, Αγίας Παρασκευής.

Με θρησκευτική λαμπρότητα τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εόρτης της προστάτιδος και πολιούχου της πόλεως του Λαγκαδά, Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής.

Του Μέγα Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας, συνχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσοστόμου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ.κ. Δημητρίου και του επιχώριου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

Στον κατάμεστο από πλήθους πιστών Μητροπολιτικό Ναό του Λαγκαδά, παρέστησαν ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο Βουλευτής Ν.Δ. κ. Σάββας Αναστασιάδης, η Βουλευτής της Δημ.Αρ. κα. Αικατερίνη Μάρκου και των Ανεξ. Ελλ. κα. Σταυρούλα Ξουλίδου, οι τοπικές αρχές με επικεφαλής τον Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Ιωάννη Αναστασιάδη, εκπρόσωποι των στρατιωτικών, αστυνομικών και εκπαιδευτικών αρχών της Πόλεως.


Εν συνεχεία, με την συμμετοχή του κόσμου και με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαγκαδά και τιμητικού αγήματος του Στράτου το οποίο και απέδωσε τις πρέπουσες τιμές, πραγματοποιήθηκε η περιφορά της Θαυματουργού Εικόνος και του Σεπτού Ιερού Λειψάνου της Αγίας Παρασκευής στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως του Λαγκαδά. Στην κεντρική πλατεία της πόλεως τελέσθηκε η αρτοκλασία μετά το πέρας της οποίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης στην σύντομη προσλαλιά του ευχαρίστησε τους παριστάμενους Αρχιερείς οι οποίοι ήρθαν από μακριά για να εκφράσουν την αγάπη τους στην τοπική μας Εκκλησία και να τιμήσουν με την παρουσία τους την Πολιούχο της επαρχίας μας, τονίζοντας ότι η σημερινή μέρα είναι εκείνη που συνδέονται και συναντώνται οι μνήμες του παρελθόντος με αυτό που αποτελεί παρόν και προσδοκία του μέλλοντος. Το μήνυμα που εισπράττουμε από την ζωή της Αγίας μας μας δίδει την προοπτική της τοπικής συνοχής, της προόδου και της ευημερίας, η οποία έχει ως κέντρο αυτή την ζωή της Πίστεως προς τον Έναν και Αληθινό Θεό.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας, κατά την διάρκεια της ομιλίας του ανέλυσε εκτενώς το χωρίο από την προς Ρωμαίους επιστολή του Αποστόλου Παύλου «οὐ γάρ ἐστε ὑπὸ νόμον, ἀλλ' ὑπὸ χάριν», συνδέοντάς το με την ζωή της Αγίας Παρασκευής και την σημερινή εποχή και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Η ζωή της Αγίας Παρασκευής συνέχισε ο Σεβασμιώτατος Ιλιού, αποτελεί εδώ και αιώνες ένα ζωντανό παράδειγμα ελευθερίας και αγάπης για όλους εμάς που συγκροτούμε το σώμα της Εκκλησίας. Τόνισε ότι ο νόμος που προσπαθεί να προστατέψει τις κοινωνίες μπορεί να οδηγήσει στην τυραννία όπως στα χρόνια της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, ενώ η χάρις και η δωρεά του Θεού μας οδηγεί στην ελευθερία, φτάνει η ψυχή του καθενός από εμάς να ανοιχτεί προς την χάρη αυτή και να την δεχτεί αφήνοντας την ψυχή μας να κατακλειστεί από αυτή, όπως ακριβώς έκανε και η σήμερα τιμωμένη Αγία Παρασκευή.