Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Πανδήμως οι Ανδρίοι ετίμησαν την εορτή του Αγίου Παντελεήμονος στην ομώνυμη Ιερά Μονή.

Απο τον Γραμματέα IΜ Σύρου, Αλέξανδρο Μαρκουίζο
Με πάνδημη συμμετοχή Ανδρίων από τη Χώρα και τις άλλες περιοχές του νησιού τιμήθηκε σήμερα η ιερά μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Άνδρου, στην οποία, από το 1705, φυλάσσεται η περίπυστη, χαριτόβρυτη και μυρόβλητη Κάρα του Αγίου.

Της τελεσθείσης το πρωί Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, στην οποία παρέστησαν ο Δήμαρχος Άνδρου, κ. Ιω. Γλυνός, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και τοπικών φορὲων και πλήθος Ανδρίων, προέστη ο Σεβασμιὼτατος κ. Δωρόθεος Β', συμπαραστατούμενος από τον Ηγούμενο της Ι. Μονής, Αρχιμ. Ευδόκιμο Φραγκουλάκη, τους Πατέρες της Αδελφότητος και Ιερείς της Άνδρου.

Μετά την Θεία Λειτουργία, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Λιτάνευση της ιεράς Εικόνος και της τιμίας Κάρας του Αγίου Παντελεήμονος μέχρι τον Πλάτανο της Μονής, όπου ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' εξεφώνησε τον Πανηγυρικό της ημέρας και συνεχάρη τον Ηγούμενο, Αρχιμ. Ευδόκιμο Φραγκουλάκη, για τη συμπλήρωση 60ετούς ευδοκίμου, καλλικάρπου και πολυκάρπου διακονίας του στην ιστορική αυτή Ιερά Μονή και του ευχήθηκε υγεία και δύναμη, ώστε να συνεχίσει για πολλά ακόμη χρόνια την πολύτιμη προσφορά του προς αυτήν.

Τέλος, προς όλους τους εκκλησιασθέντες παρετέθη πλούσια Μοναστηριακή δοχή.

Το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' θα τελέσει τον Εσπερινό της εορτής της Οσίας Ειρήνης, της Χρυσοβαλάντου, στην Ιερά Μονή της Αγίας Ειρήνης Αποικίων.