Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Οι εκδηλώσεις προς τιμήν του εορτάζοντος Μητροπολίτου Μαρωνέιας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα.

Την πρώτη ονομαστική του εορτή ως Επίσκοπος έκανε σήμερα, 27 Ιουλίου 2013,ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.Παντελεήμων. Οι εορτασμοί ξεκίνησαν την παραμονή
της εορτής στον εορτάζοντα ενοριακό Ιερό Ναό Μικρού Κρανοβουνίου.

Όταν έφτασε ο Σεβασμιώτατος το απόγευμα της Παρασκευής τον υποδέχθηκε ο Ιερός Κλήρος και οι Ιεροψάλτες ψάλλοντας την φήμη του.

Τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Παν/τος Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης, Πρωτοσύγκελλος Ι.Μ.Δημητριάδος.



Ακολούθησε λιτανεία της Ιερής Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων του εορτάζοντος Αγίου με την συμμετοχή των τοπικών αρχών, νέων με παραδοσιακές στολές και της φιλαρμονικής του Δήμου.

Την επόμενη, κυριώνυμο ημέρα, τελεσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην οποία, μαζί με τον εορτάζοντα Μητροπολίτη λειτούργησαν και οι Σεβ. Μεσσηνίας κ.Χρυσόστομος και Ιλίου κ.Αθηναγόρας.

Ο Μητροπολιτικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ήταν κατάμεστος από άτομα κάθε ηλικίας που ήρθαν να ευχηθούν στον Ποιμενάρχη τους, με πρώτους τον Αντιπεριφεριάρχη Ροδόπης, τον Δήμαρχο Κομοτηνής, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους, τον Φρούραρχο, τον Αστυνομικό Δ/ντή και εκπροσώπους διαφόρων τοπικών φορέων. Συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία κληρικοί από την Αθήνα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Βόλο κ.α., εκπρόσωποι όλων των ενοριών της πόλης.

Εμπνευσμένα κήρυξε ο Σεβ. Μεσσηνίας αναφερθείς με σαφηνεία τόσο στον εορτάζοντα Άγιο, όσο και στον Επίσκοπο της τοπικής Εκκλησίας, εκφράζοντας την αγάπη του, τις ευχές και την συμπαραστασή του στον Σεβ.Παντελεήμονα.

Αξιοσημείωτη ήταν η ευχετική επίσκεψη νέων παιδιών από την κατασκήνωση της Μητροπόλεως, τα οποία δώρησαν χειροποίητη εικόνα του Αγίου.

Ο Σεβ. στον προ της απολύσεως χαιρετσμό του ευχαρίστησε όλους για την συμμετοχή τους, κλήρο και λαό.

'Ολως ιδιαιτέρως με δάκρυα στα μάτια αναφέρθηκε στον, επίσης σήμερα έχοντα τα ονομαστήριά του, πνευματικό του Πατέρα, Σεβ. Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.Παντελήμονα.

Στη συνέχεια, και όλη την ημέρα, δέχθηκε τις ευχές εκατοντάδων πιστών απ᾽όλη την μητροπολιτική του περιφέρεια.

Το μεσημέρι πραγματοποίησε επίσκεψη για ευχές ο Σεβ. Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, μαζί με συνεργάτες του ιερείς.

Ομολογούμενα οι κάτοικοι της Ροδόπης με χαρά βίωσαν και εξεφράσθηκαν για τον προ τετραμήνου ενθρονισθέντα Μητροπολίτη τους, πρώτα στις καρδιές τους και ύστερα στον Αρχιερατικό Θρόνο του.