Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Εορτή Προφήτου Ηλιού στα χωριά Άγιος Γεώργιος και Κορομηλιά Δομοκού Φθιώτιδος.

Στις πανηγύρεις δύο χωριών του Δομοκού βρέθηκε το Σάββατο 20 Ιουλίου, εορτή του Προφήτου Ηλιού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.
Αρχικά επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού στο χωριό Άγιος Γεώργιος, όπου εβρίσκεται σε ένα κατάφυτο λόφο επάνω από το χωρίο, με θέα την πεδιάδα της αποξηραμένης λίμνης Ξυνιάδος. Εκεί ο Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ωμίλησε στους πιστούς και ετέλεσε αρτοκλασία ευχόμενος να θριαμβεύσει στην ζωή μας η αλήθεια την οποία εκήρυξε ο Προφήτης Ηλίας και δια πρεσβειών του να έχουμε την δύναμη να λέμε όχι στην ειδωλολατρία και να κηρύττουμε την αληθινή πίστη.

Στην συνέχεια μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού στο χωριό Κορομηλιά, όπου ευχήθηκε στους Ιερείς και στους πιστούς. Ακολούθως παρακάθισε σε μικρή δεξίωση που παρέθεσε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει επί διαφόρων θεμάτων με τους κατοίκους του χωριού.  
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Νικόλαος για υπόλοιπο του καλοκαιριού έχει προγραμματίσει ποιμαντικές επισκέψεις σε ορεινά και απομεμακρυσμένα χωριά της Μητροπόλεως μας, τα οποία κατά την θερινή περίοδο φιλοξενούν πολλούς παραθεριστές εντοπίους και ξένους.