Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Τέταρτη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Οκτώβριο.



Συνήλθε σήμερα Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011, στην τέταρτη Συνεδρία Της για το μήνα Οκτώβριο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.
Ο Μακαριώτατος Πρόεδρος και οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί, συναντήθηκαν με τον κ. Πάνο Καρβούνη, Διευθυντή της Αντιπροσωπείας του Γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, όπου του παρέδωσαν έγγραφο της Ιεράς Συνόδου, απευθυνόμενο στον κ. José Manuel Durão Barroso, Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και κοινοποιούμενο στον κ. Herman Van Rompuy, Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και στον κ. Jerzy Buzek, Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το Συνοδικό αυτό έγγραφο αναφέρει τις θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσεως και τονίζει την ανάγκη του σεβασμού της ανθρωπίνης αξιοπρέπειας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Τέλος η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε αποσπάσεις Κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος σε Ιερές Μητροπόλεις του εξωτερικού και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου