Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Εμπιστευόμαστε την Ελληνική Αστυνομία» - Εγκαινιάστηκε το 24ο Σπίτι Γαλήνης.

Την αμέριστη συμπαράστασή του, αλλά και του συνόλου της κοινωνίας, στους άνδρες και στις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας εξέφρασε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, απευθυνόμενος στην ηγεσία της Αστυνομικής Δ/νσης Μαγνησίας, κατά την επίσημη Δοξολογία επί τη εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου, Προστάτου της ΕΛ.ΑΣ. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, παρουσία, επίσης, της ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος Βόλου και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Στρατιωτικών αρχών.

Ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Σάς συνοδεύουν η ειλικρινής αγάπη μας, η εμπιστοσύνη, οι ευχές και οι προσευχές μας. Ξέρω ότι αυτή την εποχή υφίστασθε και σεις την πίεση και το άγχος που έχει καταλάβει τον λαό μας. Γνωρίζω τις στερήσεις που και σεις καλείστε να υποστείτε. Είμαι, όμως, βέβαιος ότι έχετε πλήρη συνείδηση του καθήκοντος που έχει να κάνει με την έννομη τάξη. Εμείς θα αρθρώνουμε λόγο ενότητας και συνοχής του λαού μας, γιατί πιστεύουμε ακλόνητα ότι μόνο ενωμένος αυτός ο λαός, μπορεί να ελπίζει για κάτι καλύτερο. Ένας διχασμένος λαός χάνει το δίκιο του σε κάθε περίπτωση. Πιστεύω ότι και σεις, μέσα σε επώδυνες και δύσκολες συνθήκες, θέλετε και αγωνίζεστε για αυτή την ενότητα»

Εγκαίνια νέου Σπιτιού Γαλήνης στον Ναό των Άγίων Κοσμά και Αρτεμίου Βόλου

Νωρίτερα, ο κ. Ιγνάτιος λειτούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Αρτεμίου Βόλου, όπου εγκαινίασε το νέο «Δεληγιώργειο» Πνευματικό Κέντρο της ενορίας, καθώς και το 24ο Σπίτι Γαλήνης της Τοπικής Εκκλησίας, το οποίο έρχεται να ενταχθεί στο ευρύτατο πλαίσιο της κοινωνικής και φιλανθρωπικής δράσης και προσφοράς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Μιλώντας στους παρευρισκόμενους ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Ιδρύματος «Δεληγιώργη» κ. Νικόλαο Δεληγιώργη για την οικονομική του συνδρομή προκειμένου να διαμορφωθεί και να λειτουργήσει το ενοριακό Πν. Κέντρο. Παράλληλα, επεσήμανε, εκ νέου, την ασταμάτητη προσπάθεια της Τοπικής Εκκλησίας, ώστε να καλύπτονται, κατά το δυνατόν, οι καθημερινές ανάγκες του διαρκώς αυξανόμενου αριθμού των εμπερίστατων συμπολιτών μας, στον τομέα της σίτισης, ένδυσης και φιλοξενίας, προκειμένου να διατηρείται η κοινωνική συνοχή και ομαλότητα. Εξήρε, τέλος, την ανεκτίμητη προσφορά των εθελοντών και εθελοντριών που θα στελεχώσουν και αυτό το ενοριακό έργο και κάλεσε όλους να το ενισχύσουν είτε από το περίσσευμα, είτε από το υστέρημά τους.