Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Με λαμπρότητα η Εορτή της Μεταμορφώσεως στο Βόλο.

Τρίτη, 6 Αυγούστου, 2013


Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκε στο Βόλο η μεγάλη Δεσποτική εορτή του Σωτήρος Χριστού, με επίκεντρο τον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της πόλης. Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο εκ Βόλου καταγόμενος Σεβ. Μητροπολίτης Ζάμπιας & Μαλάουι κ. Ιωακείμ, τον οποίο πλαισίωσε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος, παρουσία της Υφυπουργού Υγείας κ. Ζέττας Μακρή και πλήθους λαού του Θεού.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στη σημασία της Μεταμορφώσεως στη ζωή μας, σε μια εποχή «που το σκοτάδι πλημμυρίζει τις ψυχές των ανθρώπων. Είναι το φως του Κυρίου. Το βασικό μήνυμα αυτής της γιορτής είναι ότι δε μπορεί να κυριαρχήσει το σκοτάδι, παρά μόνο αν αρνηθούμε το φως. Δεν υπάρχει από μόνο του το σκοτάδι. Η έλλειψη του φωτός δημιουργεί την αίσθηση του σκότους. Όπου Χριστός εκεί και το φως, εκεί και η ελπίδα, εκεί και η δύναμη για την υπέρβαση των δυσκολιών. Το φως του Χριστού είναι το μήνυμα που διψάει η ψυχή μας...»


Στη συνέχεια ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στον υψηλό τόπο, το όρος Θαβώρ, που επέλεξε ο Χριστός για την Μεταμόρφωσή Του και τόνισε ότι «ο νους μας πρέπει να είναι προσανατολισμένος στα υψηλά. Αυτά είναι που ενώνουν με τον ουρανό. Πολλοί θέλησαν να μείνουμε κάτω, πεσμένοι, γονατισμένοι. Οι ισχυροί, τούτο τον καιρό, μάς θέλησαν υποταγμένους, όμως ο λαός μας ξέρει να ανεβαίνει ανηφόρες, όταν είναι ενωμένος. Είναι ο δικός μας Ορθόδοξος λαός, που προς στιγμήν φαίνεται ότι πέφτει, αλλά και πάλι ανασταίνεται, γιατί έχει τον Αναστάντα Χριστό Σωτήρα και Λυτρωτή Του... Για να καταφέρουμε και πάλι να σηκωθούμε πρέπει να έχουμε την ακλόνητη πίστη του Πέτρου, την αγνότητα και την άπειρη αγάπη του Ιωάννου και την σύνεση του Ιακώβου...» Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κάλεσε όλους «ν' αντλήσουμε δύναμη απ' αυτή τη γιορτή. Μην αφήσουμε τη θλίψη να κυριαρχήσει, το σκοτάδι να μάς πνίξει, τη γη να μάς καταπιεί...»
Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Ζάμπιας & Μαλάουι κ. Ιωακείμ και Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης.