Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Η Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Η εορτή της θείας Μεταμορφώσεως μας δίνει την αφορμή να σταθούμε για λίγο μακριά από τη μέριμνα των βιοτικών μελημάτων και να κάνουμε λίγες σωτήριες σκέψεις για το εορταζόμενο γεγονός. Ο Χριστός με το γεγονός της θείας Μεταμορφώσεώς Του φανερώνει και τη δόξα της ανθρωπίνης φύσεώς μας, όταν αυτή βέβαια ενωθεί με το Θεό. Η ανθρώπινη φύση μας από τη στιγμή της προσλήψεώς της από το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος χάρη στη θεία μεγαλοσύνη μπορεί να ενώνεται και πάλι με το Θεό και θεώνεται «κατά χάριν».

Σε αυτό το μεγάλο γεγονός είναι αφιερωμένος ο πάνσεπτος ενοριακός ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη διασταύρωση των οδών Δελφών και Μιαούλη της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε με λαμπρότητα και με κάθε εκκλησιαστική τάξη ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός με Αρτοκλασία χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου και με τη συμμετοχή πολλών Ιερέων και πλήθους κόσμου. Ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε στην εορτή της Θείας Μεταμορφώσεως στο τέλος της ομιλίας του συνεχάρη το εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τις κυρίες της ερανικής επιτροπής, καθώς και τους χορούς των ιεροψαλτών για την άρτια οργάνωση της εορτής.

Στις 6 Αυγούστου, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, τελέστηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο και στο τέλος ευλόγησε τα σταφύλια, τα οποία μοιράστηκαν στο πολυπληθές εκκλησίασμα από τους ιερείς. Κατά την έξοδο του από το Ναό επισκέφθηκε την έκθεση εργοχείρων στο χώρο ο οποίος τον υπόλοιπο καιρό λειτουργεί ως εντευκτήριο των παιδιών.