Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΕΣΘΗΤΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ.


Ευχαριστούμε πολύ τους  κυρίους  Ευάγγελο Μπουγιώτη και Γεώργιο Ρασσιά.
 Πανηγυρικά εορτάστηκε στο ομώνυμο εξωκλήσι της Παναγίας στην περιοχή Κάντιας Ιρίων , η εορτή της Τιμίας Εσθήτος της Θεοτόκου. Με φόντο το απέραντο γαλάζιο το εκκλησάκι στέκει εκεί από πάρα πολύ παλιά ,μαρτυρίες αναφέρουν πως ήταν χτισμένο από την εποχή των Ενετών, οι οποίοι είχαν στρατοπεδεύσει στην περιοχή εκείνη. Άλλη προφορική μαρτυρία αναφέρει πως κτίσθηκε στα χρόνια της Τουρκοκρατίας από τον πασά της περιοχής που ίσως κάποιο θαύμα του έγινε και γι αυτό έχτισε το εκκλησάκι της Παναγίας. Μάλιστα σύμφωνα με μαρτυρία του ιερέως της Κοίμησης της Θεοτόκου Ιρίων, πατέρα Αναστάσιο Ράπτη, βρέθηκε μία καμπάνα η οποία πάνω της έφερε ημερομηνία 1889. Πάντως το εξωκλήσι αυτό είναι πολύ αγαπητό στους κατοίκους των γύρω περιοχών και το επισκέπτονται αρκετά συχνά. Φέτος τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίκος πλαισιωμένος και από ιερείς της μητροπόλεως Αργολίδας.