Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

Συνάντηση της Αδελφότητας "Αγία Λυδία" με τον Πρωθυπουργό της Σερβίας.


Μεγάλη τιμή για την Ορθόδοξη Χριστιανική Αδελφότητα «Αγία Λυδία» και τους πατέρες της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου η συνάντηση στο Κυβερνητικό Μέγαρο με τον Πρωθυπουργό της Σερβίας κ. Μίλος Βούτσεβιτς την Τετάρτη 4.9.2024. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν υπουργοί και βουλευτές.

Σε μια τιμητική και όμορφη εκδήλωση, μετά τις προσφωνήσεις από τον Πνευματικό της Αδελφότητος της Αγίας Λυδίας π. Νικάνορα Παπανικολάου και τον Σέρβο Πρωθυπουργό, ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων. Ο Πρωθυπουργός της Σερβίας εξήρε το έργο της Αδελφότητας «Αγία Λυδία» στα παιδιά του πολέμου και στους αναπήρους κατά τα δύσκολα χρόνια που έζησε ο σερβικός λαός τη δεκαετία του ’90, λέγοντας χαρακτηριστικά:


«Σεβαστές αδελφές, μη σας φανεί παράξενο που θέλω να σας αποκαλέσω αδελφές και μητέρες. Αυτό είστε για τον σερβικό λαό, λόγω όλων αυτών που προσφέρατε τις προηγούμενες δεκαετίες. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια, την υποστήριξη, τη φροντίδα και τις προσευχές σας όλα αυτά τα χρόνια και κυρίως στις δύσκολες δεκαετίες για τον σερβικό λαό. Οι εποχές σίγουρα άλλαξαν, αλλά ο σερβικός λαός δεν ξεχνάει όσα κάνατε».


Συγκινητική ήταν η αναφορά στον μακαριστό Γέροντα Θεόφιλο, εμπνευστή και πρωτεργάτη του μεγάλου έργου της Αδελφότητας. Ο π. Νικάνωρ προσέφερε στον κ. Βούτσεβιτς μια εικόνα της Αγίας Λυδίας και έναν τόμο του Περιοδικού «Όσιος Θεόφιλος». Ακολούθησε γεύμα με τον Πρωθυπουργό στο Κυβερνητικό Μέγαρο, για τους πατέρες, την Προεστώσα της «Αγίας Λυδίας» αδ. Μαρία Κράλλη και όλες τις αδελφές και τα παιδιά που παραβρέθηκαν.


Υπενθυμίζεται ότι στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης, στην Ορθόδοξη Χριστιανική Αδελφότητα «Αγία Λυδία», τη δεκαετία του 1990-2000 βρήκαν καταφύγιο περισσότερα από 10.000 παιδιά από τις εμπόλεμες περιοχές της πρώην Γιουγκοσλαβίας, όπως και ανάπηροι του πολέμου.


Λινκ από την ιστοσελίδα της «Αγίας Λυδίας»:


https://agialydia.gr/synantisi-me-ton-prothypourgo-tis-servias/


Λινκ από ρεπορτάζ σερβικών τηλεοράσεων:


https://www.youtube.com/watch?v=vAjmQvcbtCo


https://www.youtube.com/watch?v=vAjmQvcbtCo


https://www.republika.rs/vesti/politika/579693/milos-vucevic-sa-monahinjama-peva-tamo-daleko.