Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Υποδοχή Μητροπολίτη Ναυπάκτου στην ΙΜΜ Βατοπαιδίου (ΦΩΤΟ).

 


Άγιον Όρος | Αιμίλιος Πολυγένης

Με αγιορειτική τάξη πραγματοποίηθηκε σήμερα, Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 η υποδοχή του Σεβ. Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

Ο Σεβασμιώτατος έτυχε θερμής υποδοχής από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Γέροντα Εφραίμ και την Αδελφότητα.

Στην συνέχεια τελέστηκε Δοξολογία στο Καθολικό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Ιεροθέου, ο οποίος ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο Γέροντα Εφραίμ για την πρόσκληση να προεξάρχει της ιεράς πανηγύρεως της Αγίας Ζώνης.

Ο Γέροντας Εφραίμ στην προσφώνησή του καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο στην ΙΜΜ Βατοπαιδίου, τονίζοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι πατέρες χαίρονται που θα προεξάρχει στον αυριανό εορτασμό.

Επίσης, ο Γέροντας Εφραίμ μίλησε για την σχέση που είχε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος με τους Αγίους, Σωφρόνιο του Έσσεξ, Καλλίνικο Εδέσσης, καθώς και τον Γέροντα Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο.

Σε άλλο σημείο, ο Γέροντας Εφραίμ υπογράμμισε πως η Ιερά Μόνη Βατοπαιδίου είναι θεομητορικό Μοναστήρι με 7 θαυματουργές εικόνες, καθως και το κειμήλιο της Αγίας Ζώνης.

«Σεβασμιώτατε, σας ευγνωμονούμε για την γραφίδα σας, την προσφορά σας, και θα τολμήσω να πω ότι είστε το καύχημα της Εκκλησίας» - τόνισε χαρακτηριστικά ο Γέροντας Εφραίμ.

Από την πλευρά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος στην αντιφώνησή του μεταξύ άλλων τόνισε: «Σας ευχαριστώ και σας ευγνωμονώ που με καλέσατε στην μεγαλύτερη εορτή την Μονής, αυτής της Αγίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου».

Επίσης, ο κ. Ιερόθεος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο για την κανονική άδεια, καθώς και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Κλείνοντας, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Γέροντος Εφραίμ, καθώς και στις δυσκολίες και τους πειρασμούς που αντιμετώπισε κατά καιρούς.

Τέλος, σε ανάμνηση της επισκέψεως ο Γέροντας Εφραίμ προσέφερε ένα σετ αρχιερατικών εγκολπίων, ενώ ο Σεβασμιώτατος μια αγιογραφία του Αγίου Καλλινίκου πάνω σε πέτρα.