Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Γενεσίου Τρικάλων.

041

Μέσα κλίμα πνευματικής χαράς και σύμφωνα με την τάξη και το τυπικό που ορίζει η Αγία μας Εκκλησίας, τελέσθηκαν υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου, τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων  και Αγίας Ελένης της εκ Σινώπης του Πόντου Γενεσίου Τρικάλων.

Το Σάββατο Ιουνίου 2021 τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός των Εγκαινίων του Ιερού Ναού.

Προ της ενάρξεως της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, μετέφερε στο υπό εγκαινιασμό Ιερό Ναό τα Μαρτυρικά Λείψανα τα οποία και εναπέθεσε στην Αγία Τράπεζα τοποθετώντας τα επί του Αγίου Δισκαρίου, όπως ορίζει η εκκλησιαστική τάξη των εγκαινίων ψάλλοντας την ειδική Ακολουθία της υποδοχής των Λειψάνων η οποία περιέχει Μαρτυρικά τροπάρια εντός του Ιερού Βήματος.

Εν συνεχεία τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, παρουσία πολλών κληρικών και πλήθους πιστών και ενοριτών της περιοχής, οι οποίοι και προσήλθαν από πολλά μέρη, για να παραστούν συμπροσευχόμενοι στο σπουδαίο αυτό γεγονός της Μητροπόλεως και της Επαρχίας μας.

Το πρωί της Κυριακής του Τυφλού 9 Ιουνίου 2024 τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου, η Τελετή των Ιερών Εγκαινίων και η πρώτη πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου.

Μεταξύ του πολυαρίθμου εκκλησιάσματος, το οποίο και προσήλθε με χαρά για να λάβει μέρος προσευχητικώς στο σπουδαίο αυτό γεγονός για την επαρχίας μας, παρέστησαν οι τοπικές Πολιτικές Αρχές.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ