Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Καλοκαιρινές διακοπές για πάντα...βιβλία με ένα κλικ.

 

Καλοκαιρινές διακοπές για πάντα! Βιβλία με....ένα κλίκ

Το 11ο βιβλιαράκι του αγαπημένου παππού Δημήτρη αναφέρεται στην μεγάλη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Συγγραφέας του ο παραμυθάς και αφηγητής Στέλιος Πελασγός. 

Όλη η οικογένεια είναι μέσα στο καράβι. Ταξιδεύουν για το νησί για να γιορτάσουν την Κοίμηση της Παναγίας, το Πάσχα του καλοκαιριού. Τα παιδιά συναγωνίζονται ποιο θα βρει περισσότερα από τα ονόματα της Παναγίας και κερδίζουν θαλασσινά κοχύλια. Μαθαίνουν από την εικόνα της Κοιμήσεως το νόημα της μεγάλης γιορτής και την μετάσταση Της στους ουρανούς.

• Αλήθεια, τι είναι τα «τετραδιάκια της Παναγίας»;

• Γιατί η Παναγία λέγεται και Πλατυτέρα των Ουρανών;

• Μήπως γιατί η αγκαλιά της είναι πιο πλατιά και από τον ίδιο τον ουρανό;

Τι όμορφη γιορτή που είναι ο Δεκαπενταύγουστος, η Κοίμηση της Παναγίας! 

Με δραστηριότητες


Στο άκρως καλοκαιρινό βιβλίο της σειράς με πρωταγωνιστή τον αξιολάτρευτο παππού Δημήτρη, ο ίδιος συντροφιά πάντα με τα εγγόνια του είναι έτοιμος για μια ακόμη περιπέτεια. Αυτή τη φορά στην εξοχή. Όλοι μαζί θα στήσουν τη σκηνή τους και θα περάσουν μια ξεχωριστή βραδιά κάτω από τ’ άστρα. Μια βραδιά που κρύβει απροσδόκητες εκπλήξεις…

Τι θα τους συμβεί άραγε, με ποιον τρόπο θα το διαχειριστούν και πού θα τους βρει η επόμενη μέρα; Από την πρώτη κιόλας σελίδα ο αναγνώστης θα γίνει ένα με την χαρούμενη παρέα, ενώ ολοκληρώνοντας το βιβλίο θα έχει μάθει τραγούδια, πώς να ανάβει φωτιά στην παραλία, πώς να ζωγραφίζει πάνω σε βότσαλα και όλα όσα πρέπει να ξέρει ένα γνήσιος κατασκηνωτής.

 Και οι μεγαλύτεροι αναγνώστες θα έχουν ταξιδέψει πίσω στα ανέμελα χρόνια, σ’ εκείνα τα αξέχαστα καλοκαίρια που το παιχνίδι τραβούσε όσο και οι αντοχές, χωρίς έγνοιες για την επόμενη μέρα…

Μία ιστορία για την φιλία και την ζωή στην φύση.

Με δραστηριότητες

 


Τρία νέα βιβλία από τη Μαρία Φωτακέλη

Ο Μιχαήλ, ένα εννιάχρονο αγόρι, γίνεται το κεντρικό πρόσωπο σε μια ιστορία πολέμου και ειρήνης. Θα πετύχει να φέρει την ειρήνη ανάμεσα στις δυο πόλεις; Ποιος είναι ο ρόλος που αναλαμβάνει; 

Στη Ρωσία του 11ου αιώνα, ο βασιλιάς Κωνσταντίνος του Μούρομ βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Προσπαθώντας να δώσει τέλος στον πόλεμο, προσφέρει άνευ όρων ειρήνη στους εχθρούς. 

Εκείνοι όμως του θέτουν έναν όρο και ένα μεγάλο δίλημμα: πρέπει να στείλει ένα παιδί του στο στόμα του λύκου, στο κάστρο του εχθρού. 

Με δραστηριότητες


Την ημέρα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου διαλέγουν οι Σαρακηνοί για να επιτεθούν στο όμορφο νησί της Μυτιλήνης. Αρπάζουν πολλούς αιχμαλώτους, ανάμεσά τους κι ο μικρός Γιώργης, που από κείνη τη μέρα γίνεται σκλάβος. Η ιδιαίτερη σχέση που έχει το παιδί με τον συνονόματό του Άγιο και η αγάπη του γι' αυτόν θα του δώσει όχι μόνο ελπίδα αλλά και την ίδια του την ελευθερία. 

Η αφήγηση ενός θαύματος που δείχνει πως οι Άγιοι μας είναι ζωντανοί. Με το που φεύγουν από την εδώ ζωή δεν πηγαίνουν κάπου μακριά μας, αλλά αντίθετα είναι πιο κοντά μας και μάλιστα διαρκώς, αφού πλέον δεν τους περιορίζει ο χρόνος και ο τόπος. Μπορούν δηλαδή να βρεθούν σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, κάθε ώρα και στιγμή για να βοηθήσουν, να παρηγορήσουν, να προστατέψουν, αρκεί εμείς να τους καλέσουμε κοντά μας.

Με δραστηριότητες


Λένε πως ο καθένας μας έχει τον Άγγελό του. Και πως αυτός είναι δίπλα μας από τη στιγμή που γεννιόμαστε. Μας αγαπά πολύ, μας πονά αληθινά και μας νοιάζεται συνέχεια. Είτε είμαστε μικροί είτε μεγάλοι. Είτε φερόμαστε καλά είτε όχι.

Μπορεί ο Άγγελος της ιστορίας να σώσει μια γυναίκα, που η μόνη καλοσύνη της ήταν να πετάξει ένα κρεμμυδάκι σ’ ένα ζητιάνο; Θα προλάβει, έστω και την τελευταία ώρα; Και φτάνει αυτό το μικρό φρέσκο κρεμμυδάκι να τη βοηθήσει να καταλάβει το νόημα της ζωής;Μια θαυμάσια ιστορία από τον μεγάλο Ντοστογιέφσκι, διασκευασμένη κατάλληλα για παιδιά.

Με δραστηριότητες

This