Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

Δημητριάδος Ιγνάτιος : «Η πίστη στην Ανάσταση του Χριστού έφερε την Ανάσταση στην πατρίδα».

Η Τοπική Εκκλησία τίμησε την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου. 

Εορταστική εκδήλωση για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 23/3, στο Πν. Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Με κεντρικό θέμα «Μητέρα Μεγαλόψυχη… Πατρίδα δοξασμένη». Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Χορωδία ενηλίκων της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος υπό τη δ/νση της κ. Μαριάννας Σαμαρτζή, καθώς και τα χορευτικά τμήματα της Τοπικής μας Εκκλησίας υπό την ευθύνη της κ. Αικατερίνης Γκανέτσα – Ντόντη και τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων της Μητροπόλεως τα οποία απήγγειλαν  κείμενα  αφιερωμένα στο χρυσό έπος του 1821.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι «όταν όλα κατέρρευσαν έμεινε η Ορθόδοξη πίστη ζωντανή και αυτό ήταν το θαύμα, καθώς τα σώματα μπορεί να σκλαβώθηκαν δεν σκλαβώθηκε όμως ποτέ η ψυχή των Ελλήνων.


Η πίστη στην Ανάσταση του Χριστού έφερε την Ανάσταση στην πατρίδα γιατί αυτή η πίστη σε ξεχωρίζει και σε ενώνει ταυτόχρονα.

Οι πατέρες μας επαναστάτησαν για του Χριστού την πίστη την Αγία και της πατρίδος την ελευθερία. Το γεγονός αυτό μας διαφοροποιεί από άλλες επαναστάσεις. Οι πατέρες μας κράτησαν ζωντανή την γλώσσα μας, την πίστη μας και την ενότητα μας. Ο Σεβ. Ιγνάτιος, ευχαρίστησε τους γονείς για την σημερινή τους παρουσία τονίζοντας τους «ότι τα παιδιά σήμερα παίρνουν μία σφραγίδα ζωής για το μέλλον». Τέλος, συνεχάρη τους συντελεστές της γιορτής, «που ζωγράφισαν με τον καλύτερο τρόπο το νόημα αυτών των ημερών.

Εκ του Γραφείου Τύπου.