Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Η Α΄ ΕΣΠΕΡΙΝΗ ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΡΝΑΙΑΣ.

 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ, συμπαραστατούμενος από τον Διάκονό του π. Νικόλαο Τσεπίση, τέλεσε το εσπέρας της Τετάρτης 20ης Μαρτίου 2024 την Α΄ Κατανυκτική Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία των Τιμίων Δώρων στον εμβληματικό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Στεφάνου Αρναίας. Είναι η πρώτη εσπερινή Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία κατά την Καθαρά Εβδομάδα, την πρώτη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Να σημειωθεί ότι πολλοί αδελφοί μας τηρούν το λεγόμενο τριήμερο, δηλαδή, άκρα νηστεία χωρίς την λήψη τροφής, παρά μόνον πίνοντες ολίγο Αγιασμό και καταλύοντες ελάχιστο Αντίδωρο από την Θεία Λειτουργία της Κυριακής και προς τιμήν τους προσέρχονται στο Άγιο Ποτήριο το απόγευμα – εσπέρας της Α΄ Τετάρτης των Νηστειών, για να λάβουν την ευλογία του προς το εκούσιο Πάθος πορευομένου Κυρίου μας.

               Από του Ιερού Βήματος συμπροσευχόμενοι παρέστησαν οι Παν. Αρχιμ. π. Παΐσιος Σουλτανικάς, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, π. Αμφιλόχιος Χάϊτας, Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων Αρναίας και π. Νικόδημος Κωτινούδης, Υπάλληλος της Ιεράς Μητροπόλεως και ο Αιδ. Οικ. π. Γεώργιος Τρικκαλιώτης, Εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Στεφάνου.

               Τον λόγο επ’ ολίγον εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος, αναφερθείς στην πρόθεση της Ορθοδοξίας να Χριστοποιεί πάντοτε κάθε στιγμή της ζωής του πιστού Χριστιανού, δηλαδή, στον αγώνα της Εκκλησίας να ιεροποιεί την Οικογένεια, την Εργασία, τις λεπτομέρειες του καθ’ ημέραν Βίου μας, τον Γάμο, την Παιδεία των τέκνων μας, με λίγα λόγια τη θέλησή της να βαπτίζει όλες τις πτυχές της κατ’ άνθρωπον πορείας μας στο Αίμα και στο Σώμα του Χριστού! Να, λοιπόν, ποιος είναι ο σκοπός της τελέσεως των Ιερών Μυστηρίων της Εκκλησίας και μάλιστα του Βασιλικού Μυστηρίου της Θείας Λειτουργίας και φυσικά της Προηγιασμένης τοιαύτης!

για όλες τις φωτογραφίες:  Εδώ