Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΔΕΜΕΝΙΚΩΝ ΠΑΤΡΩΝ, Α' ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ.


 Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024 το απόγευμα, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό και στην Ακολουθία της Α' Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Δεμενίκων Πατρών.

  Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο δια κολλύβων θαύμα του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος τονίζοντας ότι ο Κύριος δια των αγίων του δίνει λύσεις στα διάφορα προβλήματα και θέματα που προκύπτουν στην ζωή μας.

  Για την χριστιανό δεν υπάρχουν αδιέξοδα διότι, δια της πίστεώς μας ο Θεός δίνει λύσεις.

  Εν συνεχεία, ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο ρόλο της Υπεραγίας Θεοτόκου για την σωτηρία του ανθρωπίνου γένους. Η Παναγία έγινε κλίμαξ - σκάλα για να έλθει ο Θεός εις τον κόσμο και γέφυρα για να ανέβει ο άνθρωπος στον ουρανό.

  Συνέστησε στους πιστούς να διαβάζουν τους χαιρετισμούς έστω μια φορά την ημέρα διότι η Παναγία χαίρει να ακούει τους χαιρετισμούς της και ανταποδίδει από τον ουρανό χαρές και ευλογίες.

  Τέλος, μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη ευλογημένα.

  Τον Θεοφιλέστατο συνόδευσαν οι Διάκονοι π. Παναγιώτης Λάγιος και π. Παναγιώτης Γιαννόπουλος.