Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η Ορθοδοξία μας διέρχεται μια σταυρώσιμη περίοδο».

 Λαμπρή η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Βόλο.

Με την δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Τοπική μας Εκκλησία, με επίκεντρο τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχου Μαγνησίας & Βορείων Σποράδων κ. Άννας – Μαρίας Παπαδημητρίου, του Βουλευτού Μαγνησίας κ. Χρήστου Μπουκώρου, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Στρατιωτικών, Λιμενικών, Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Αρχών και μεγάλου πλήθους πιστών.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, αναγνώσθηκε το Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου για την εορτή της Ορθοδοξίας.

Στο τέλος, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων, πέριξ του Ναού, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου, κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε το Εισοδικόν της Ορθοδοξίας.

Προ της απολύσεως, ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος ευχήθηκε προς όλους για την μεγάλη εορτή και παρατήρησε ότι «ζούμε σε μια εποχή, όπου, δυστυχώς, το πρόσωπο του ανθρώπου καταπατάται και ευτελίζεται, χάνει την αξία του. Και η Ορθοδοξία είναι αυτή που τονίζει σε όλους τους τόνους ότι είμαστε όλοι μια ζωντανή εικόνα του Θεού. Όμως, ταυτόχρονα, η Ορθοδοξία μας διέρχεται μια σταυρώσιμη περίοδο. Δυστυχώς, ως μη όφειλε, οι πόλεμοι και προσφάτως το τρομοκρατικό χτύπημα στην Μόσχα, έχουν να κάνουν με Ορθοδόξους. Το γεγονός αυτό μας πληγώνει και μας πονά πολύ. Γι’ αυτό, ας ενώσουμε την προσευχή μας ο Θεός να ειρηνεύσει τις ψυχές των ανθρώπων, να δώσει λύση στα προβλήματα, να φωτίσεις τους ηγέτες, για να σταματήσουν οι πόλεμοι, που κοστίζουν σε αίμα, πόνο και οδηγούν αθώους ανθρώπους στον θάνατο. Δυστυχώς, όταν κυριαρχούν συμφέροντα, όταν παγιδευόμαστε σε εμμονές, όταν κυριαρχούν ο φόβος και η βία, θα ακολουθήσουν βία και πόνος. Ας δώσει ο Θεός την ειρήνη σε ολόκληρο τον κόσμο».

Εκ του Γραφείου Τύπου.