Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ.

Στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής 24 Μαρτίου 2024 ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής του Ευαγγελισμού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.
Κατά τον Εσπερινό μίλησε, στα πλαίσια των ομιλιών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός με θέμα: «οι τρεις τρόποι της Παναγίας και η εποχή μας».
Ο ομιλητής αφορμήθηκε από έναν λόγο του αγίου Ισαάκ του Σύρου, στον οποίο ο σπουδαίος αυτός ασκητής αναφέρει ότι η λογική ψυχή πλησιάζει τον Θεό με τρεις τρόπους: την θερμότατη πίστη, τον φόβο και την παιδεία του Κυρίου. Οι τρεις αυτοί τρόποι συνδέονται με το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία επέδειξε την πίστη ως εμπιστοσύνη στον Θεό και το θέλημά Του, τον φόβο ως αρχή σοφίας και επίγνωση των μέτρων και των ορίων της και την παιδεία του Κυρίου ως ανάληψη του σταυρού να φύγει από τη ζωή της ασκήσεως και της νοεράς προσευχής εν τω ναώ του Θεού και να καταστεί διάκονος όχι μόνο του Θεανθρώπου Κυρίου Ιησού, αλλά και των παιδιών του Ιωσήφ του μνήστορος, δείχνοντας ότι η παιδεία του Κυρίου περνά από την αγάπη και την ταπείνωση.
Η εορτή του Ευαγγελισμού εμπεριέχει, μέσω της χαράς για την ενανθρώπηση του Χριστού, αυτό ακριβώς το μήνυμα: ότι ο Θεός γίνεται άνθρωπος, αποκαλυπτόμενος σε όλους μας ως σεσαρκωμένος Λόγος, για να μας οδηγήσει στην πίστη, στην επίγνωση των ορίων και την τελεία αγάπη που θα βγάλει έξω κάθε φόβο, όπως επίσης και στην ταπείνωση της διακονίας και της άρσης κάθε σταυρού και φορτίου. Η Παναγία είναι αυτή που βιώνει αυτούς τους τρόπους και μας καλεί σε μία εποχή που η αναζήτηση του Θεού περιορίζεται δραστικά, λόγω του εγωκεντρισμού, του μηδενισμού και του δικαιωματισμού, να επιστρέψουμε στον Χριστό, την αγάπη, την Εκκλησία με αγώνα πνευματικό.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, αφού ευχαρίστησε τον ομιλητή, τόνισε ότι οι φιλοκαλικοί λόγοι μας δείχνουν τον δρόμο για την όντως αλήθεια και τη σχέση με τον Χριστό και ευχήθηκε στους πιστούς η Παναγία να είναι πρότυπο και ενίσχυση στον πνευματικό αγώνα.