Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Η Εορτή του Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις.

Η εορτή του Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις τιμήθηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καμπιών την Κυριακή του Θωμά 9 Μαΐου 2021.
Στη Θεία Λειτουργία, που τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο, τελέσθηκε και η εις Διάκονον χειροτονία του μοναχού της Μονής π. Κυπριανού Θεοχάρη.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του προς τον χειροτονούμενο αναφέρθηκε στα ιερά πρόσωπα, που τιμά η Εκκλησία μας την 9η Μαΐου, τα οποία έχουν ένα κοινό παρανομαστή, την αναφορά τους στον αληθινό Θεό, τον Προφήτη Ησαΐα, τον Άγιο Χριστοφόρο και τον Απόστολο Θωμά, ο οποίος μας δίνει την καλή απιστία και την πίστη, αφού ομολογεί «ο Κύριός μου και ο Θεός μου», όταν ο Χριστός τον καλεί να τον ψηλαφήσει, και έτσι θα ψηλαφεί κι εκείνος σε κάθε Θεία Λειτουργία τον Ίδιο τον Κύριό μας Ιησού Χριστό.  Τόνισε στον π. Κυπριανό ότι η αναφορά του θα είναι στον Αναστημένο Ιησού Χριστό, τον κάλεσε να έχει πίστη, ευλάβεια και φόβο Θεού και ευχήθηκε η πορεία του να είναι ευλογημένη από τον Θεό.  

Επίσης, ευχαρίστησε τους γονείς του π. Κυπριανού, τον πνευματικό του πατέρα, Καθηγούμενο της Μονής πανοσ. αρχιμ. π. Νεκτάριο Μήτσου, κι όλους εκείνους που συνετέλεσαν ώστε ο διακαής πόθος του με τα βιώματα που είχε από μικρό παιδί από τον παππού του και την γιαγιά του, τον αείμνηστο παπα – Γεώργη της Δαύλειας και την πρεσβυτέρα του Ευσταθία, να καλλιεργηθεί, να ωριμάσει και να υλοποιηθεί.

Στο τέλος της Θ.Λειτουργίας, ο Καθηγούμενος  της Μονής π. Νεκτάριος συγκινημένος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, ενθυμούμενος πως ο Σεβασμιώτατος ως Ηγούμενος του Οσίου Λουκά είχε κελεύσει τον ίδιο ως Μοναχό, Διάκονο, Πρεσβύτερο αλλά και ως Ηγούμενο κατά την εγκατάστασή του στη Μονή του Αγίου Νικολάου και τώρα ο ίδιος κέλευσε ενώπιον του Σεβασμιωτάτου τον π. Κυπριανό για να τον χειροτονήσει Διάκονο. Επίσης, ο π. Νεκτάριος μίλησε με συγκινητικά λόγια για τον π. Κυπριανό, ο οποίος έχει 14 χρόνια στο Μοναστήρι.