Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 29 Μαΐου 2021

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ Γ' ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 1821.


ΕΛ­ΛΗ­ΝΙ­ΚΗ ΔΗ­ΜΟ­ΚΡΑ­ΤΙ­Α

Η ΙΕΡΑ ΣΥ­ΝΟ­ΔΟΣ

ΤΗΣ ΕΚ­ΚΛΗ­ΣΙ­ΑΣ ΤΗΣ ΕΛ­ΛΑ­ΔΟΣ

Δ/νσις : Ἰ­ω­άν­νου Γεν­να­δί­ου 14 – 115 21, Ἀ­θῆ­ναι

Τηλ. 210-72.72.268, Fax 210-72.72.210, e-mail: politistikitautotita@yahoo.gr

Ειδικη Συ­νο­δι­κη Ε­πι­τρο­πη

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΟΣ

Αθήνα, 1η Ιουνίου 2021

Δ Ε Λ ­Τ Ι ­Ο    Τ Υ ­Π Ο Υ

Συνεδρίασε εχθές, Δευτέρα 31 Μαΐου 2021 και ώρα 13:30, η Επιτροπή Αξιολογήσεως των έργων του Γ΄ Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού σχολικού έτους 2020-2021 για τη δημιουργία «βίντεο» με θέμα: «200 χρόνια από το 1821», η οποία συστάθηκε με το σχετικό έγγραφο του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων και του Προέδρου της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η συνεδρίαση έλαβε χώρα διαδικτυακά, λόγω των υγειονομικών μέτρων προστασίας.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Προεδρεύων της Επιτροπής και Γραμματέας της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος, Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Αντωνίου – Τριανταφυλλίδης, καλωσόρισε τα Μέλη της Επιτροπής, η οποία αποτελείται από τους κάτωθι:

κ. Πηνελόπη Μωραΐτου, Φιλόλογο – Εκπαιδευτικό,

κ. Κωνσταντίνο Χολέβα, Πολιτικό Επιστήμονα,

κ. Βικτωρία Πελώνη, Διοικητική Υπάλληλο Τμήματος Θρησκευτικών Ελευθεριών και Διαθρησκευτικών Σχέσεων,

κ. Σοφία Μερετάκη, Διοικητική Υπάλληλο Τμήματος Θρησκευτικών Ελευθεριών και Διαθρησκευτικών Σχέσεων,

κ. Ευτυχία Μητσοπούλου, Ειδικό Σύμβουλο Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων,

Τα υποβληθέντα έργα, των οποίων ο αριθμός αλλά και η ποιότητα ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, αξιολογήθηκαν από την Επιτροπή με κριτήρια: την σαφήνεια ως προς το θέμα, την πρωτοτυπία, την αισθητική απόδοση και την υλοποίηση των τεθέντων στόχων. Η Επιτροπή αποφάνθηκε ομόφωνα για την απονομή πέντε βραβείων και επτά επαίνων προς μαθητές της Β΄ και Γ’ τάξεως Γυμνασίου, οι οποίοι κατέθεσαν ομαδικές ή και μεμονωμένες εργασίες «βίντεο», που εστιάζουν στις εξής τέσσερις Επαναστατικές Προσωπικότητες του 1821:

α. Κωνσταντίνος Κανάρης

β. Ιωάννης Καποδίστριας

γ. Ευανθία Καΐρη

δ. π. Κωνσταντίνος Οικονόμος ο εξ Οικονόμων

Οι διακριθέντες μαθητές θα λάβουν ως βραβείο έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή ταμπλέτα, για τη δουλειά, το μεράκι και το πολύ αξιόλογο αποτέλεσμα που πέτυχαν. Τέλος, αναλόγως των υγειονομικών περιστάσεων, οι βραβευθέντες μαθητές από όλη την Ελλάδα θα γίνουν δεκτοί, εν ευθέτω χρόνω, από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και από τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Γεώργιο Καλαντζή.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για το 1821 μπορείτε να επισκέπτεστε τον διαδικτυακό ιστότοπο www.ekklisia1821.gr, που ειδικώς δημιουργήθηκε για το σύνολο των επετειακών δράσεων του έτους αυτού, καθώς και τους αντίστοιχους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Twitter, Instagram, Youtube (@ekklisia1821).

 

Εκ της Ι­ε­ράς Συ­νό­δου της Εκκλησίας της Ελλάδος.