Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Λαμπρή πανήγυρη της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στα Ρουσσοχώρια.

Εορτάστηκε και φέτος η μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και Ισαποστόλου Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στα Ρουσσοχώρια Πεδιάδος.
Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Ανδρέας, συμπαραστατούμενος από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Αγαθάγγελο Γιανναράκη, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο και εφημέριο της Ενορίας, Πρωτοπρεσβύτερο Πέτρο Ψυλλάκη και τον Διάκονο Μαρίνο Δασκαλάκη, ενώ το ψαλτήριο διακόνησε ο Πρεσβύτερος Ιωάννης Καπελλάκης.Στο Θείο Λόγο του ο Σεβασμιώτατος ομίλησε καταλλήλως στο εκκλησίασμα αναφερόμενος στο μεγάλο θεολογικό περιεχόμενο και τη σημασία της συνάντησης του Χριστού με τη Σαμαρείτιδα στο Φρέαρ του Ιακώβ, η οποία γίνεται αφορμή για την ομολογία και τη μεταμέλειά της, για να καταστεί, ακολούθως, η διαπρύσια κήρυκας, ιεραπόστολος και μεγαλομάρτυς Αγία Φωτεινή.
Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως του Κωσταντίνου Παλαιολόγου και των συν αυτώ τελειωθέντων κατά της άλωσης της Κωνσταντινούπολης το 1453.
Στην πανήγυρι παρέστησαν ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου και ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Εμμανουήλ Φραγκάκης.