Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο νεοϊδρυθέν Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως.


Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος στο πλαίσιο ανάπτυξης προγραμμάτων εκπαίδευσης και με στόχο τη δημιουργία ολοκληρωμένων ανθρώπων με δυνατή προσωπικότητα και πλούσια μουσική παιδεία, προχωρά στην ίδρυση Ωδείου, με την επωνυμία «Γερμανός ο Μελωδός», το οποίο θα στεγάζεται σε αυτόνομη πτέρυγα του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Μητροπόλεως.

    Έχοντας υπόψη πως όταν διδάσκει κανείς, αγγίζει για πάντα μια ψυχή, οι παιδαγωγικά καταρτισμένοι καθηγητές του Ωδείου και το εκπαιδευτικό του σύστημα βοηθούν τα παιδιά να καλλιεργούν την ανοιχτή σκέψη, τον ακέραιο χαρακτήρα, την μουσική προσωπικότητά τους, τη δημιουργικότητά τους, την αγάπη τους για τη ζωή, τους ανθρώπους και το Θεό.

     Το Ωδείο της Ι. Μ. Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός»  αποτελεί ένα κέντρο μουσικής παράδοσης όπου τα παιδιά, σε σύγχρονες αίθουσες, διδάσκονται παραδοσιακά και κλασικά όργανα, Βυζαντινή Μουσική και Θεωρία Ευρωπαϊκής Μουσικής. Επίσης διαθέτει τμήματα προπαιδείας, χορωδίας καθώς και μουσικά σύνολα.

     Ο χώρος επίσης του τεράστιου αμφιθεάτρου των 370 θέσεων στο ίδιο κτήριο, θα αποτελεί για τους μαθητές μια μοναδική δυνατότητα να παρουσιάζουν στην πόλη εκδηλώσεις και δρώμενα, τα οποία θα ετοιμάζουν και θα δημιουργούν οι ίδιοι.

      Τέλος, η διαρκής και μόνιμη διακριτική παρουσία του ίδιου του Μητροπολίτη μας, καθώς οι διοικητικές υπηρεσίες της Μητροπόλεως και το γραφείο του βρίσκονται στον ίδιο σύμπλεγμα κτηρίων, αποτελεί πηγή ασφάλειας και ευλογίας.

 

      Για πληροφορίες και εγγραφές, μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, στη συμβολή των οδών Αγράφων και Μ. Αλεξάνδρου στη Λαμία (Πνευματικό - Διοικητικό Κέντρο Ι.Μ. Φθιώτιδος) και στα τηλέφωνα 2231050552 και 2231050168.

    Η λειτουργία του Ωδείου προσαρμόζεται απόλυτα με τις αποφάσεις του ΕΟΔΥ, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής, αποτρέποντας/περιορίζοντας την μετάδοση του κορωνοϊού.